Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skal min gamle mor altid behøve sove på ryggen?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min mor på 88 har brækket sin ene hofte for ca 3 måneder siden. På Grenaa Sygehus fik hun at vide, at hun i 8 uger kun måtte ligge på ryggen og altid med en pude mellem benene. Nu er der gået 3 måneder, og pludselig får hun besked på, at hun resten af livet skal sove med en pude mellem benene og altid skal ligge på ryggen. Hun har ondt i ryggen, har aldrig kunnet sove rigtigt andet end på den ene side, og er temmelig træt af situationen. Hvilken besked - 8 uger eller retsen af livet - skal hun rette sig efter? Og så spørger I hvilkenmedicin hun får, tja hver gang hun er udskrevet fra sygehuset er det med en pose på ca 2 kg medicin af diverse slags.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Nu har du ikke fortalt, hvordan din mors hofte er blevet behandlet. Om hun har fået en form for kunstig hofte i, eller om der er sat skruer/plader i. Hvis hun har fået en kunstig hofte i, kan det være noget med stabiliteten i hoften. Men, under alle omstændigheder, kun ligge på ryggen og sove resten af livet, det lyder ikke rigtigt. Jeg synes i skal bede om en samtale med den ansvarlige læge og få en ordentlig forklaring. Du skriver, at din mor får en masse medicin, så måske er hun ikke stærk nok til evt. at operere igen.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 14.01.2009
Annonce