Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Når jeg har rejsning gør det ondt

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har lige et enkelt spørgsmål, inden jeg søger egen læge, for det kan være, at i her kan give mig en forklarring eller svar. Der er bag ved penishovedet en lille streng som binder penishoved og skaft sammen. Når jeg har rejsning, gør det ondt der. Det er som om det trækker penishoved tilbage, hvis i forstår. Hvad kan det skyldes og kan der gøres noget ved det? Jeg mener at have hørt, at denne streng kan skæres af, men hvad sker der så fysisk ved rejsning ? Det har ikke altid været sådan, men er kommet pludselig. Jeg regnede med at det gik over, men desværre ikke. Det skal lige nævnes, at mit penishoved kun er halvt blottet ved rejsning og når jeg trækker tilbage i forhuden, gør det endnu mere ondt. Jeg er ikke plaget af det når jeg ikke har rejsning og jeg er 44 år.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener med din beskrivelse. Jeg formoder, at den "lille streng", du nævner, er det bånd, som sidder lige under urinrørets åbning ned mod indsiden af forhuden. Det er lidt overraskende, at en mand på 44 år først nu skulle få problemer med dette bånd, hvis det ikke har været skadet under samleje. Oftest er det langt yngre mænd, der fra starten har problemer med dette bånd, hvis det er for kort. Båndet rives nogle gange over under samleje, og da det kan give nogen blødning, virker det altid dramatisk! Uanset hvad kan dette bånd let forlænges ved en ganske lille operation i lokal bedøvelse. Åbenbart har du også lidt forhudsforsnævring. Hvis du ikke har problemer med at holde rent bag forhuden, er der ingen grund til operation for denne forsnævring, hvis den ikke generer dig. Du bliver nødt til at søge din læge og formentlig blive henvist til en urolog for at få bedømt dine problemer. Det lyder i øvrigt helt "fredeligt", så du må endelig ikke have unødvendige bekymringer.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 14.01.2009
Annonce