Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad er kirsebærsknopper?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Igennem de ihvertfald sidste 15-20 år haft blodrøde ligesom vabler på mave og bryst og lidt over arme, i perioder er det meget slemt som fuldstændig drysset ned over mig, ser simpelthen forfærdelig ud. Nogle er meget store, men de fleste er små. For måske 5 år siden var jeg hos hudlæge som ikke var i tvivl om at det var kirsebærknopper, som var helt ubetydelige og en charme. Og det var så det. Men hvad er det? Hvad er årsagen? Føler måske at det er værre i stress perioder. Hvis jeg har fået målt bl.tryk f. eks. er det helt sikkert at der opstår nye på armen. Det ser meget grimt ud og skulle nogle se det er de helt på stikkerne, for hvad er det ?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Jeg skal gerne trøste dig med at dine Kirsebærknupper virkelig er ubetydelige. At man kan være plaget af udseendet af de små blodrøde ”vabler”, der ganske som du beskriver det overvejende holder til på mave, bryst og lidt mindre på overarme, er en anden sag. Jeg tillader mig til at holde mig fra meddelelserne over medicin og sygdomsbeskrivelser, da de ikke er relevante i forbindelse med de små knupper. Disse er medtaget i gruppen angiomer, der omfatter små karsvulster. Du har anmodet om, hvad er årsagen og hvad med forhold som stress og blodtryk. Der må jeg springe fra. Det som man ved, er at de er meget hyppige hos ældre. Der er nogle, der mener at de også er hyppigere hos diabetikere, men det er usikkert. Derimod er det sikkert, at kunne fortælle dig, at der er gode muligheder for at få fjernet ønskede karsvulster med laser.

Venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme

Sidst opdateret: 24.02.2009
Annonce