Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Findes der noget som kan hæve mit testosteron-niveau?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har hele mit liv haft store problemer med potensen. Jeg kan ikke holde mig stiv til overhovedet at komme op i en pige, hvis jeg for rejsning er det kun for et kort stund, før den simpelthen falder igen. Hvis det lykkes mig at få den op at stå, bliver den ikke hård nok til at gennemføre et samleje!

Jeg fik for ca. 3 år siden tjekket mit testosteron ved en blodprøve hos min læge, svaret på prøven sagde at det var meget lavt, mit testosteron-niveau var på '250' som skulle være ca grænsen for hvor lavt det må være. Men jeg kom i et fast parforhold og efter et par mdr. forsvandt problemet, jeg håbede at det var overstået og der blev derfor ikke gjort mere ved det hos min læge, men nu er jeg single igen og problemet har meldt sig igen hver gang jeg er sammen med en pige. Ialt har jeg haft mulighed for samleje med ca 12 forskellige piger men har kun fået rejsning ved 1(pigen fra mit parforhold)! Det er meget frustrende! spørgsmålet lyder så på: Findes der noget som kan hæve mit testosteron-niveau? Eller hvad kan det ellers skyldes?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Du giver egentlig gennem din historie selv forklaringen på, hvad der er galt! Når du kunne have et normalt sexliv med pigen fra dit faste forhold, så fungerer tingene, som de skal, hos dig. Nu er dit problem præstationsangst - det vil sige, at det er mest et psykisk problem. Tro nu endelig ikke at jeg mener noget nedsættende med dette. Alle mænd med rejsningsproblemer får samtidigt et psykisk problem. Helt selvfølgeligt håber de på og tænker på, om nu de kan få en ordentlig rejsning, når der er brug for den. Jeg plejer at sige, at hvis en mand "nærmer" sig samleje, mens han håber på en god rejsning, så kan jeg på forhånd give ham en garanti for, at så kommer der ikke en rejsning.

Hvis du kan vågne om natten med en god rejsning, og hvis du kan få den, når du onanerer eller ser eller tænker på noget seksuelt, så "viser" din krop dig, at tingene fungerer. Det har ikke noget med dit testosteron at gøre, og du har ikke brug for mere testosteron, når det er målt til at være i normalområdet. Hvis du ellers er i god form, kan præstere fysisk ligeså meget som jævnaldrende, har normal skægvækst og har lyst til sex, så danner du tilstrækkeligt testosteron. Dit problem er at være afslappet og ikke bekymre dig for, om rejsningen kommer. Det er langt lettere at skrive end at gennemføre. I et sådant tilfælde skulle din læge nok skrive recept på en af de piller, en mand kan bruge for at fremme rejsning, når han er sexuelt stimuleret. Når du ad den vej får skabt noget selvtillid, vil du givetvis kunne undvære piller, men måske vil det være en betryggelse bare at vide, at du har dem "i baghånd", hvis din rejsning alligevel skulle falde på det forkerte tidspunkt. Alternativet til alt dette er at få hjælp fra en sexolog eller psykolog. Prøv at tale med din læge om det ovenstående og held og lykke med det hele.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 06.03.2009
Annonce