Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har en bums i kanten af min brystvorte, hvordan skal den behandles?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har fået en bums lige i kanten af min brystvorte. Men jeg trykker den hver eneste dag, og den ser ikke ud til at forsvinde. Desuden er det som om der er en forbindelse længere ind i brysten, fra bumsen. Jeg tror det er en bums, fordi der er betændelsestilstand og rører jeg ikke ved den en uge, kommer der rigtigt meget betændelse ud når jeg prøver på at trykke den. Og det er umuligt at lade være, for den bliver utroligt øm, hvis der går mere end en uge. Det er meget ubehagelig, da jeg synes at det er ulækkert og meget underligt at den ikke gider at forsvinde. Jeg håber virkeligt, at i ved hvad det kan være? Min kæreste (der er vandt til at have bumser) synes også at det virker meget underligt, at den ikke er forsvundet efter to måneder, og også at der som sagt er en lille "stræng" agtig ting, fra bumsen, der fører ind i brystet.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det er svært at vurdere ud fra din forklaring hvad det præcist er du har ved din ene brystvorte. Der er umiddelbart 2 muligheder som jeg tænker på; Der kan være tale om en tilstoppet talgkirtel. Den vil med tiden blive øm på grund af pres indefra, og når du så klemmer på den kan du trykke en streng-lignende talgsubstans ud. Den anden mulighed er at du har fået det man kalder en fistel, som er en kommunikationsvej mellem det du kan se som en lille bums ved brystvorten, og en process der ligger dybere inde i brystet. Det er formentlig ufarligt idet du nu har haft den i flere måneder, men du skal næppe regne med at den forvinder af sig selv. Du skal bede din egen læge vurdere om det er noget der kan behandles medicinsk med antibiotika, eller om du skal henvises til sygehuset hvis det er en fistel det drejer sig om.

Med venlig hilsen

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 14.04.2009
Annonce