Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mit hår vokser ikke, hvad fejler jeg?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg vil gerne vide om jeg muligvis fejler noget siden mit hår ikke vokser, jeg vil nemlig meget gerne have mit hår til at gro igen, da det ikke har groet i ca 2 år og jeg er 17 år idag. Jeg ville også gerne vide om der er noget specielt i blodet som jeg mangler i form af vitaminer eller lignende. Jeg har døjet med influenza, bihulebetændelse og lungebetændelse i noget tid, kan det påvirke håret?

Jeg lider også af hårtab som jeg også gerne vil have gjort noget ved, men jeg mener det er arveligt hårtab, da alle fra min fars side af fammilien har tabt håret. Jeg ville også gerne høre om der er noget man kan gøre ved det hvor man ikke skal tage hormoner, da jeg ikke er intereserret i muligvis at udvikle bryster eller lignende. Håber i kan hjælpe mig.

Med venlig hilsen en Spørger

Svar

Kære Spørger

Dit hårtab, der er begyndt på toppen af hovedet fra du var 15 år, og som er dig bekendt allerede fra din fars side af familien, peger helt klart på det arvelige hårtab. Den type kan du ikke regne med at kunne gøre noget ved. Din tidligere halsbetændelse, lungebetændelse, bihulebetændelse og influenza eller anden virus har ikke haft indflydelse på det hårtab. Du kan heller ikke ændre forløbet ved at begynde at gå i gang med hormonpræparater. Der er ikke fundet noget specielt i blodet. Det er fornuftigt at tage dine vitaminer; men ikke specielt for dit hårtab.

Venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce