Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mavesmerter med feber

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg blev indlagt med mavesmerter og 40 i feber, mit blod havde høje betændelsestal, men der var ingen symptomer på blindtarmsbetændelse. Efter 7 dage fik jeg at vide at det var en diffus blindtarm, hvorefter jeg fik direkte antibiotika i 7 dage, mit spørgsmål er, hvad fejlede jeg ?

Med venlig hilsen en Spørger

Svar

Kære Spørger

Det er jo ikke så mange oplysninger, du giver f.eks. om det gjorde ondt, når lægerne trykkede dig på bugvæggen. Det er ofte et tegn på, at der er tale om en betændelse i et organ, der befinder sig i bughulen. Opadtil under ribbene kan det være betændelse i galdeblære eller bugspytkirtel, nedadtil i venstre side kan det være i tyktarmen. Nedadtil i højre side vil det oftest dreje sig om en akut blindtarmsbetændelse .

Imidlertid er diagnosen ikke altid hel let at stille, hvis blindtarmen ligger skjult inde bag tyktarmen. Så kan betændelsen ligge der og ulme i flere døgn, og kan måske brede sig ud i bughinden, hvis der ikke bliver opereret eller behandlet med antibiotika. Når det drejer sig om en kvinde, kan en betændelse i den region også stamme fra underlivet. I de dage, hvor du var indlagt, vil jeg formode, at du udover blodprøver f.eks. har fået foretaget en ultralydsundersøgelse . Der er ikke noget, der umiddelbart hedder en diffus blindtarm, men mon ikke det har været en form for bughindebetændelse, du er blevet behandlet med antibiotika for. Efter at man er kommet sig af den akutte sygdom, vil man ofte følge op med en ny ultralydsundersøgelse og eventuelt også en kikkertundersøgelse af tyktarmen (hvor blindtarmen jo udgår fra). Desuden bør der foretages en gynækologisk undersøgelse.

Venlig hilsen

Dennis Raahave

Overlæge, dr.med. Mave-tarm kirurg

Sidst opdateret: 19.08.2009
Annonce