Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mavepine og lidt blod i afføringen

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver fordi jeg igennem længere tid har fået det rigtig dårligt med mavepine, svimmelhed samt uvirkelighedsfølelse. Jeg mener at det muligvis kunne have noget med mit mave/tarm system at gøre, da jeg gennem længere tid har haft en grødet og slimet afføring med lidt frisk rød blod i og skal på toilettet mindst 3-4 gange om dagen. Tilstanden kommer meget pludseligt og varer typisk i alt fra 2 til 14 dage og går så nogenlunde væk igen i nogle dage hvorefter det kommer igen.

På det seneste er det kommet oftere og oftere så jeg har det størstedelen af tiden. Det kommer oftest hvis jeg har siddet eller ligget stille i længere tid, efter jeg har spist, og mærkeligt også når jeg opholder mig i sol og varme. Når jeg har det bliver jeg også ofte øm omkring bryst og ribben. Jeg har talt med min læge om det nogle gange og har også fået konstateret nogle hæmorider som blev lukket og jeg har også fået foretaget en rektoskopi for ca. 1 år siden, men han synes ikke at der er nogen grund til at undersøge det nærmere hvilket er ret frustrerende, da det fylder alt for meget i min hverdag og gør at jeg hele tiden må melde fra til både arbejde og venner og også bliver syg på de fleste af mine ferier. Jeg har fået undersøgt mine ører meget grundigt for evt. balance-ting hvor der ikke blev fundet noget, så svimmelheden skulle ikke have noget med det at gøre. Håber i har et bud på hvad der evt. kunne være galt og hvor jeg kunne henvende mig for at få undersøgt det?

Med venlig hilsen en Spørger

Svar

Kære Spørger

Som du selv er inde på, kan blod i afføringen selvfølgelig skyldes hæmorider, men man må aldrig slå sig til tåls med det, før man har udelukket andre årsager. Hvis man så samtidig har andre symptomer, med ondt i maven og generel utilpashed, er undersøgelser endnu mere påkrævet. Dine symptomer peger meget i retning af en såkaldt blødende tarmbetændelse, der kan være lokaliseret forskellige steder i tyk- eller endetarmen. Diagnosen stilles ved en kikkertundersøgelse af hele tyktarmen med vævsprøver, ligesom der bør tages en række specielle blodprøver. Behandlingen vil i givet fald være medicinsk. Du bør straks få det gjort.

Venlig hilsen

Dennis Raahave Overlæge, dr.med.

Speciallæge i mave-tarmsygdomme

Sidst opdateret: 26.08.2009
Annonce