Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

For tidlig sædafgang

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er træt af at komme for hurtigt under samleje. Jeg læste herinde som kommentar at man kunne bruge Xylocain 5% som salve til at holde længere, ved at smøre salven på glansen. Er dette rigtigt? Og i så fald påvirker det så på nogen måde kvindens følelse under samleje?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for din mail. For tidlig sædafgang er en ganske almindelig ting, ikke mindst hos helt unge fyre som dig. Det handler som regel om en slags fysiologisk umodenhed i den indviklede mekanik bag sædafgangen - og kun i sjældnere tilfælde er der tale om en bivirkning til medicin eller om grundlæggende psykologiske problemer. Nu skriver du ikke, hvor hurtigt du kommer. Som regel taler man om for tidlig sædafgang, hvis fyren kommer allerede under forspillet eller sekunder/få minutter efter, at penis er kommet ind i skeden. Nogle fyre tror nemlig, at man (som i pornofilm) skal kunne "holde" i halve timer, men det er absolut ikke tilfældet.

Hvad angår behandlingen af for tidlig sædafgang, har du ret i, at man godt kan prøve at smøre lidt lokalbedøvende creme på glans (penishovedet) umiddelbart før samleje. Det påvirker ikke følelsen for ens partner. Man kan også prøve med et kondom, som nedsætter følsomheden lidt. Eller man kan onanere, kort før man har sex. I genstridige tilfælde kan man få lægen til at udskrive en bestemt slags depressionspiller, som har den bivirkning, at de forsinker sædafgangen. Men før du går i gang med alle de metoder, skal du vide, at det allerbedste middel mod for tidlig sædafgang er at træne sig selv til at få kontrol over sin udløsning. Det gør man med den såkaldte "stop-start-teknik", hvor man i enerum onanerer, til man føler, sædafgangen nærme sig. Herefter standser man og koncentrerer sig om ikke at komme. Man kan bl.a. lukke øjnene og tage nogle gode, dybe indåndinger helt ned i mellemgulvet. Når man kan mærke, at udløsningen er under kontrol, begynder man lige så stille at onanere igen - og sådan bliver man ved 3-4 gange, før man "tillader" sig selv at få udløsning. Når man så føler, man er ved at kunne teknikken - kan man lave den samme øvelse, mens man har samleje med sin kæreste (det kræver naturligvis, at hun er med på ideen - og forstår, hvad øvelsen går ud på). Det lyder måske primitivt, men med lidt tålmodighed virker "stop-start-teknikken" for langt de fleste. Og så er den jo helt gratis, uden bivirkninger - og med livslang effekt.

Held og lykke,

Christian Graugaard

Læge, ph.d.

Sidst opdateret: 01.06.2010
Annonce