Annonce

Jeg er flyttet sammen med min gravide kæreste, men hun kan ikke finde sig til rette i området vi bor i. Hvordan undgår jeg at miste hende?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg er en fortvivlet mand og vordende far. Min kæreste og jeg har siden vi mødtes for 14 måneder siden snakket børn og familie. Jeg har allerede en pige på 10 år fra tidligere ægteskab, og min kæreste har haft en frivillig abort med en ekskæreste for nogle år tilbage.

Jeg bor i hus i Sønderjylland, men stammer oprindeligt fra Kbh. Jeg nyder at være her i naturen og jeg er tæt på min datter, som bor i Tyskland og ikke mindst den økonomiske fordel ved at bo her. Jeg har efterhånden et godt netværk her af venner og kunder (jeg har et tømrerfirma), men har også netværk i Kbh, hvor jeg ofte er for at besøge venner eller lave arbejde.

Min kæreste flyttede til mig i august fra Valby og er nu gravid i 10.uge. Vi er vildt glade for det, men hun kan ikke finde sig til rette her. Hun er vant til at cykle, tage busser og tog. Men her må hun efter min mening have en bil. Hun føler sig ensom og vil at vi flytter tilbage til Kbh. Jeg har ytret at det vil jeg gerne men at tiden skal være rigtig, men det vil hun ikke vente på. Vi skændes tit om dette emne for jeg kan ikke se hvordan jeg skal føre mit arbejdsliv med stilladser/trailer/maskiner videre i Kbh med den økonomi jeg (vi) har.

Hun føler sig overkvalificeret til at være her. Hun vil ikke tage kontakt til nogen af de netværker som findes her, dyrke social sport, eller omstille sig på nogen måde. Jeg er frygtelig ked af situationen. Vi har været til parterapi 2 gange, men lige meget hjælper det.

Jeg syntes det er urimeligt at jeg nu skal gå fra hus og hjem, få længere til min datter og højst sandsynligt sidde i gæld til op over skorstenen, fordi hun ikke kan vente. Hun har jo vidst hvad hun gik ind i da hun flyttede til mig. Nu har hun pakket sine ting og jeg er ved at miste hende og mit ufødte barn. Jeg ønsker ikke dette, hvad skal jeg gøre?

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Ja, du har et dilemma mellem din arbejdssituation og dit forhold til din kæreste. Hun trives ikke dèr, hvor du har hus og arbejde i Sønderjylland, og nu skal I have et barn sammen, hvilket I begge er glade for og ser hen til et kommende familieliv.

Du skriver ikke, om din kæreste har et arbejde i Sønderjylland, eller om hun måske kunne få et? Hun er flyttet til dit sted, hvor hun har boet siden august, og 3 mdr. er jo ikke så lang tid for at falde til et nyt sted, finde nye venner, opsøge fritidsaktiviteter samt vænne sig til en ny kultur, forskellig fra livet i København. Kunne du støtte hende mere i at få en vennekreds, blive medlem af lokale foreninger m.m., så hun kunne få øjnene op for de muligheder, der er i Sønderjylland? Måske kunne du også bidrage til, at din kæreste får ejerskab over det hus, som har været dit men nu skulle være et fælles hjem – find ud af om hun har nogle idéer til, hvordan hun gerne ville indrette det.

Du har sikkert venner, der har børn og har etableret familie i omegnen, som I kunne besøge og høre fra dem, hvordan mulighederne er for en ung familie på den egn. Overvej om du kunne hjælpe din kæreste til at falde bedre til, hvor I nu bor!

Hvis ikke det lykkes, kan du selvfølgelig ikke tvinge hende til at blive. Nogle familier kan godt finde ud af at bo forskellige steder i landet, så måske vil hun trives bedre i København, således at I kun ses i weekender, og når du ikke arbejder. Det er muligt, at I skal prøve det i en overgang, hvor du så i mellemtiden indstiller dig på at flytte din virksomhed til København. Du må tale med din kæreste om, at du først og fremmest ønsker at skabe et godt familieliv med hende og have god kontakt med det ventede barn, men du kan jo ikke lige pludselig ændre på din arbejdssituation, da økonomien skal hænge sammen.

Men du kunne måske undersøge mulighederne for at få arbejde i København og benytte dig af de netværker, du allerede har dèr, så I på sigt kunne etablere et familieliv i København eller i omegnen tæt på natur. Sammen kunne I dele jeres drømme om, hvordan I gerne vil bo og indrette jer, hvilket liv I ønsker for jeres fælles barn og hvordan du fortsat kan holde kontakt med din datter.

Det er jo positivt, at din kæreste glæder sig til at få et barn sammen med dig, og hun har brug for din støtte under graviditeten. I skal dele glæden ved at være vordende forældre, og du skal vise hende, at du ønsker det bedste for hende. Selvom du ikke lige med det samme kan flytte din virksomhed, må du være villig til at ændre på din arbejdssituation for at etablere et godt familieliv med din kæreste.

Dette svar inspirerer dig forhåbentlig til en god samtale med din kæreste om jeres fælles fremtid.

Med venlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut

Sidst opdateret: 20.11.2018
Annonce