Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har hvide prikker i kanten af min forhud, hvad er dette?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg er en 16-årig jomfru med små hvide prikker ved kanten af min forhud. De gør ikke ondt eller noget, og kan ikke skrubbes af eller sprænges som en bums, så jeg vil bare gerne være sikker på hvad det er jeg har at gøre med her.

Jeg har haft prikkerne så længe jeg kan huske efter at jeg tog min forhud tilbage for første gang. De små hvide prikker starter under min forhuds' kant, altså under glansen, og er mest samlet på den øverste del af bagsiden. Det ligner talgknopper, men af hvad jeg har læst mig frem til, forekommer dette kun på glansen's kant, hvilket jeg ikke har set noget til endnu. Så nu er jeg blevet lidt nervøs. Hvad er disse prikker? Kan talgknopper godt dannes på forhuden? Og hvordan får jeg det væk?

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Tag det helt roligt. De ganske små prikker har ganske rigtigt noget med talgkirtler at gøre, og mange flere mænd, end du tror, har de samme forandringer. De er helt betydningsløse, vil formentlige ændre sig meget, evt. forsvinde, med tiden.

Det har ikke noget med infektion at gøre, og de smitter ikke. Endelig må jeg understrege, at de ikke kan fjernes – i hvert fald ikke uden at skade din forhud og/eller huden på glans. Og ja, talgkirtler findes overalt på huden, men er mere fremtrædende på visse områder end andre. Særligt på pungens hud er der mange talgkirtler. Så du skal acceptere, at sådan ser du ud i øjeblikket.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 20.01.2007
Annonce