Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg tror min kone også er til kvinder, og jeg føler mig udenfor. Hvad gør jeg?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg (vi) har et problem i familien, som har været der i mange år, men først nu er kommet op til overfladen og blevet snakket om.

Jeg er gift med min dejlige kone gennem 20 år, som jeg elsker højt. Vi har 2 børn sammen - den sidste er 3 år gammel. Problemet består I, at min kone er meget interesseret i andre kvinder. Når vi er i byen og hun får noget at drikke, så er jeg faktisk ikke så interessant for hende som aftenen skrider frem.

For et par år siden hvor vi var på ferie og havde sex sammen på hotelværelset var jeg efterfølgende faldet i søvn. Pludselig vågnede jeg ved at hun var midt i en orgasme ved siden af mig, hvor hun havde mastuberet sig selv. Når vi kører bil sammen og der kommer en flot pige gående på fortorvet, kigger hun faktisk mere på vedkommende end jeg selv gør, og hun har altid været meget interesseret i at se på andre kvinder.

Jeg er også meget uforstående overfor at hun aldrig vil have oral sex, hvor jeg slikker hende. Hun syntes ikke det er dejligt siger hun....! Hvis vi ser en pornofilm som forspil, må det aldrig være med 2 piger sammen - men alt andet er ok at se siger hun. Der er mange hemmelige sms´er som hurtigt bliver slettet på hendes telefon og hun har sin egen e-mail adresse også som jeg ikke kender.

Der er flere episoder gennem vores liv, som leder mig hen i mine tanker og problem. Jeg har forsøgt at snakke med hende mange gange, men hver gang bliver der nægtet kategorisk om at hun enten er lesbisk eller bisexuel. Hun er opvokset med en meget dominerende far, som hun til tider var bange for. Hendes mor tog sit liv for 12 år siden, til dels pga. faderen - det snakker vi aldrig om, og jeg føler hun udelukker mig i hendes inderste tanker. Vi har ellers et godt liv, hvor vi begge er velfungerende med gode jobs og venner.

Jeg elsker hende meget, men jeg føler lidt at hun "snyder" mig og savner en ærlig udmelding om hvad der foregår. Jeg har talt med hende om at gå til en sexterapeut og snakke tingene ud, men p.t. er hun ikke interesseret. Hvad gør jeg?

Venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Tak for dit brev, hvoraf jeg forstår, at du på mange måder lever i et godt parforhold med en kone, du elsker, I har 2 børn og et godt arbejds- og socialt liv.

MEN du er bekymret over, at din kone har noget, hun ikke deler med dig, så du føler, at hun ”snyder” dig, og du savner en ærlig udmelding med hensyn til jeres sex liv. Du oplever, at din kone er lidt for glad for andre kvinder, og du tænker, at hun måske er lesbisk.

Jeg vil give dig ret i, at det ville være fint for jer at få talt ud om jeres gensidige sexuelle ønsker og behov , og det ville nok være en hjælp for jer at henvende jer til en parterapeut. Det behøver jo ikke absolut være en sexterapeut, for det handler nok mest om, hvordan I kunne komme til at kommunikere mere åbent, således at der ikke var hemmeligheder mellem jer. Det betyder noget for dig, at der er åbenhed mellem jer, og når din kone har hemmelige sms’er, som hun sletter, er der noget, der tyder på, at hun har dårlig samvittighed over nogle kontakter, som hun har.

Måske kan du arbejde lidt med din egen rummelighed i forhold til, hvad din kone foretager sig, når I ikke er sammen. Du er vel interesseret i at bevare jeres forhold af mange gode grunde, og det kan jo være, at du må acceptere, at din kone også er glad for at være sammen med kvinder. Så længe I to har et sexliv og en god hverdag sammen, kunne du måske komme til at glæde dig over det, I rent faktisk har sammen.

Men jeg mener bestemt, at du skal tage sagen op med hende og fortælle hende, hvad det gør ved dig, at hun har hemmeligheder for dig, og at det er vigtigt for dig, at I kan tale om, hvad der foregår. Måske har hun dybest set brug for din forståelse og medfølelse for, hvad hun har oplevet med sine forældre, og jeg kunne gætte på, at når hun søger andre kvinder, kunne det være for at få dækket et behov for forståelse fra kønsfælder. Øv dig i at lytte godt til, hvad der trykker hende, undgå at omtale for hende, at du mener hun er bisexuel eller lesbisk, for det handler højst sandsynligt om noget helt andet: nemlig et behov for at blive mødt på et dybere plan.

Venlig hilsen Birgitte Winkel

Samlivsterapeut

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce