Annonce

Min mand tager anabole steroider. Er det farligt?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg har fundet nogle piller i min mands sports taske. Jeg har været inde og søge for og finde ud af hvad det var for piller, og det viser sig at være anabole steroider, 5mg diabol.

Mit sprgsmål er så, hvad skade kunne de have gjort hvis en af mine drenge på henholdsvis 3½ og 1½ havde fundet dem før mig og spist dem? Og hvad er grunden til man tager dem?

Jeg er meget fortvivlet over dette fund og jeg håber virkelig i svare mig, så jeg ved lidt mere om hvad jeg skal sige til min mand.

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Jeg forstår så udmærket din fortvivlelse. Anabolske steroider anvendes af de fitness-udøvere der ønsker at snyde sig til et bedre resultat af deres træning, og på en hurtigere måde end ved “ren” træning. Det ville selvfølgelig ikke have været godt hvis dine børn havde fået fat i pillerne, og der er ingen tvivl om at din mand bør lære at opbevare den slags medicin forsvarligt.

Hvad slags skade de præcist kunne have forvoldt, er svært at sige noget specifikt om. Du er nødt til at snakke med din mand om det du har fundet. Det er jo medicin som ikke blot kan være farligt for dine børn, men også for din mand. Hvis den slags medicin bruges uden omtanke, kan det medføre risiko for utilsigtede reaktioner i kroppen. I særdeleshed kan det medføre risiko for hjertesygdom der i yderste konsekvens kan have fatal udgang.

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 20.04.2022
Annonce