Annonce

Jeg er flov over de hvide knopper på min penis. Hvordan får jeg dem væk?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg har et stort problem med min penis. Den er fyldt med små hvide knopper, som jeg har haft igennem mange år. Jeg har ikke kunne have en kæreste eller noget, og det i sig selv er møg irriterende for jeg kan jo ikke lade nogen se noget så frygteligt.

Jeg har læst mig frem til at det er talgknopper, som er noget mange har. Men jeg har bare så mange af dem at det bliver et problem. Det siges også at man ikke må fjerne dem fordi de gør at huden ikke tørre ud. Men der må da være en eller anden form for behandling der kan få dem væk, hvad som helst!

Jeg er meget flov over det, så har meget svært ved at gå til lægen med det, den eneste udvej jeg ser med det, er at lægen kunne godtage et billede af min penis i stedet for at jeg skal stå og vise mig frem. Har også hørt at det ikke smitter, men derfor kan jeg stadig ikke leve med det, og jeg nægter simpelthen at dø som jomfru.

Håber i kan give mig nogle råd, for hvis det ikke er noget man kan gøre noget ved, kan jeg ligeså godt lade være at gå til lægen.

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Hvis du har, hvad jeg tror, er det ganske små hvidlige ”dimser”, der sidder langs den bagerste kan af dit penis hoved (det såkaldte ”glans”). Det er i så fald ganske rigtigt helt små talgkirtler – samme type som en del unge mænd døjer med i ansigtet som ”acne” eller uren hud, som er en betegnelse jeg hader.

I ansigtet bliver det jo ofte til bumser, der er betændte, men det ses heldigvis næsten aldrig på penis. Hvis det er de forandringer, jeg regner med, er de aldeles ufarlige og smitter ikke. De har ingen indflydelse på din rejsningsevne eller evne til at få udløsning. De er derfor slet ikke forandringer, der hindrer et samleje. Af samme grund er det dybt beklageligt, at du holder dig væk fra seksuelt samkvem.

Man bør slet ikke prøve at fjerne forandringerne. Behandlingen vil helt sikkert skade mere end den gavner. Derimod kan jeg trøste dig med, at de oftest vil mindst formindskes og måske næsten helt forsvinde, som tiden går. Du kan se, at jeg må gætte lidt. En sådan forandring skal du selvfølgelig gå til din læge med, når de nu generer dig så meget. Det hører med til det at være læge, at vi er vant til at undersøge patienter – også en mands penis.

Selvfølgelig har du lov at være genert, men læger er det ikke! Så tag nu hen til lægen. Hvis du har en anden forandring, end jeg tror, vil du jo kunne blive henvist til en ekspert. Hvis jeg derimod har ret, kan lægen forhåbentlig være med til at få dig til at acceptere forandringerne og især få dig til ikke at afholde dig fra det seksuelle. Jeg har selv siddet med en ung mand, som jeg måtte bl.a. minde om, at en pige ikke begynder at inspicere penis i forbindelse med et samleje.

Held og lykke.

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i Urologi

Sidst opdateret: 20.04.2022
Annonce