Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Gevækster ved anus skal undersøges hurtigt

Spørgsmål

Jeg har den senere tid fået nogle vækster omkring anus.

Det startede med en stor hudlap, der kom. Den er flad på den ene led men buet på den anden, og den gør meget ondt ved berøring. Der kommer hele tiden nye vækster, som ikk er så store, og de gør ikke ondt. Når jeg har besørget og tørrer mig, begynder de at bløde sommetider, og det er ikke bare lidt blod.

Jeg har kigget på nettet angående kønsvorter og syntes ikke, at det stemmer overens med dette, selvom min x- kæreste har fået konstateret kønsvorter.

Den store gevækst, jeg har, gør afsindigt ondt, hvis jeg sidder forkert. Selv når jeg sidder på en stol og hoster, kan jeg mærke den. Til gengæld har den ikk blødt, så er meget på herrens mark. Jeg tør efterhånden ikke gå på toilettet af frygt for, at at det bløder. Jeg håber, at I måske har et svar på, hvad det kunne være. Jeg er bange for at opsøge min egen læge, selvom jeg ved der er tavshedspligt.

Svar

Kære spørger

Det kan godt være, at det er hæmorider, der falder ud af endetarmen og som bløder og gør ondt, men det er langtfra sikkert.

Når der er noget, der ligesom vokser frem ved endetarmsåbningen (anus), er det meget vigtigt, at du bliver undersøgt hurtigt, og derfor må du gå til din læge. Han vil muligvis henvise til en speciallæge i mave-tarm sygdomme, der vil undersøge dig nærmere, og også foretage en kikkertundersøgelse af tarmen (ano-rektoskopi eller sigmoideoskopi).

Det kan også være, at der skal tages en vævsprøve af gevæksterne. Det er således meget vigtigt, at der bliver stillet en diagnose, for at kunne give en korrekt behandling.

Så der er ikke andet for end at du må gå til lægen med det samme.

Venlig hilsen

Dennis Raahave

Overlæge, dr.med.

Speciallæge i kirurgi og mave-tarmsygdomme.

Sidst opdateret: 20.05.2007
Annonce