Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg kraftig hovedpine?

Spørgsmål

Kære Netdoktor,

Jeg er en pige på 17år, der går i gymnasiet. Jeg oplever gang på gang en slem hovedpine.

Jeg bruger briller, når jeg ser tv, og når jeg sidder bagerst i klassen. Hovedpinen bliver værre og værre, og jeg føler mit hoved skal til at eksplodere.

Hovedpinen kommer primært ved begge mine øjne, og når jeg bevæger mig, bliver jeg svimmel. Jeg føler, at mit hoved er meget tungt. Nogle gange trykker jeg på mine øjne for at prøve at lindre smerten, da den ikke er til at holde ud.

Jeg sover gennemsnitlig omkring 7 timer, når der er skole, og op til 11 timer når jeg har weekend.

Hvad kan denne hovedpine skyldes? Da jeg blot er 17, er jeg meget bekymret for dette. Kan det værre noget større bag det, da det er ret ofte, jeg får denne her hovedpine?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger,

Den hovedpine, du beskriver, leder mine tanker i retning af spændingshovedpine.

Det er et almindeligt forekommende fænomen blandt folk med kontorarbejde, og det kan man jo sidestille skolearbejde med! Typisk for spændingshovedpine er, at den udløses fra muskulaturen i nakken, trækker frem over hovedet og giver en karakteristisk pressende fornemmelse i øjnene.

Det lyder som om, du har styr på synet, som er en anden væsentlig årsag til hovedpine - men er det afklaret, om du kunne have en uopdaget skelen?

Det, at din hovedpine kommer sidst på dagen, tyder i retning af et udtrætningsproblem i øjnene, som du bruger en masse kræfter på at korrigere dagen igennem! Måske du skulle få tjekket, om du fortsat har en korrekt styrke i dine briller.

Det væsentligste for dig er at få tilrettelagt en behandlingsplan, der er effektiv for dig, og samtidig sikre at der ikke er en behandlingskrævende tilstand, der ligger til grund for dine symptomer. Et godt værktøj er en hovedpinedagbog, som du kan få udleveret af din læge.

Med Venlig Hilsen

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 11.07.2012
Annonce