Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg lider af træthed, sygdomsfølelse, hovedpine, ledsmerter og feber

Spørgsmål

Jeg har i nu tre år været voldsomt plaget af disse symptomer. Jeg har været på Hæmatologisk afdeling for at få undersøgt, hvad årsagen kunne være, men der er endnu ikke fundet en egentlig årsag.

Mit lave stofskifte er velbehandlet, så det burde ikke have indflydelse på nuværende symptomer. Jeg håber I kan komme med et bud på, hvad I tænker, når I læser min "remse". Jeres svar vil jeg bruge i samarbejde med egen læge, for at han kan "komme nærmere et svar". Grundet subklinisk hypothyreose har jeg taget 30 kg på. Jeg er "normalt" normalvægtig. Mine symptomer er:

  • Ekstrem træthed . Jeg SKAL sove mellem 12-16 timer i døgnet for ikke at være helt ødelagt.

  • Sygdomsfølelse. Hver gang jeg vågner og hele dagen, føler jeg mig syg, hvis jeg ikke får den nødvendige søvn (12-16 timer).

  • Hævede lymfekirtler i nakke og hals. Dette får jeg ofte, og det giver mig slem hovedpine, nakkesmerter , synkebesvær og ondt i halsen .

  • Hovedpine . Her får jeg smerter bag øjnene og skal helst ligge med lukkede øjne i mørke eller sove.

  • Lange perioder med forhøjet temperatur . Det svinger altid i de perioder mellem 37,5 og 38,2 grader.

  • Ledsmerter (specielt fødder , knæ , hofter, lænd , ryg og nakke ).

  • Svært ved at komme over virusinfektioner samt infektioner. Jeg har for eksempel lige været syg i 6 uger i streg.

  • Perioder med smerter ved milten/forstørret milt. Jeg fik påvist forstørret milt i forbindelse med infektion med Cytomegalovirus på Hæmatologisk i sommeren 2011, men selvom virussen for længst er ovre, får jeg stadig ture med smerter og ømhed ved milten.

  • En følelse af at kroppen forfalder. Med tiden føler jeg, at min krop bliver svagere og svagere, og jeg kan ikke længere de samme ting, som jeg har kunne. Jeg bliver simpelthen meget hurtigt udkørt og må sommetider give op for selv den vanlige cykeltur.

  • Blodudtrækninger på arme, bryst og mave.

Hæmatologisk afdeling har ikke umiddelbart kunne finde årsagen, så jeg er mildest talt ved at være desperat for at finde årsagen. Det påvirker alt i mit liv, og jeg føler mig som en på 70 år i stedet for de 28 år, som jeg er. Det virker som om, at min egen læge er ved at være udtømt for gode forklaringer, og han ved ikke helt, hvor han skal forsøge at sende mig hen. Men kan det være rigtigt, at det bare er "normalt" med de symptomer, jeg har?

Svar

Lægerne på DoctorsOnly har debatteret problemstillingen på baggrund af spørgers oplysninger. Der har været flere interessante bud på, hvordan spørgeren kan komme videre med udredning, som forhåbentlig kan resultere i, at spørger får en endelig diagnose.

Stofskifteforstyrrelse

Symptomerne kan i udgangspunktet godt passe til en stofskifteforstyrrelse , hvad der jo allerede er en del af problemstillingen. En hormonproducerende svulst i hypofysen skal udelukkes. Sommetider kan det være en fordel at "overbehandle" hypothyreosen , så tallene kommer lidt i den anden retning.

Depression

Der rettes også fokus mod angst-behandlingen med Cipralex, idet en relevant forklaring kunne være depression - her kan ses øget søvn i den størrelsesorden, energiløshed, følelse af kropsforfald, angstsymptomer, hovedpine og smerter diverse steder.

Bindevævssygdomme eller sygdomme i lymfesystemet

Der er enighed om, at 28 årige kvinder ikke skal have feber , springende ledsmerter og udtalt træthed uden, at de værste årsager udelukkes. Bindevævssygdomme kunne være første overvejelse, og skal man tænke på ondartede sygdomme, er den første tanke som dukker op, sygdomme i lymfesystemet. Der er mange såkaldte B-symptomer (træthed, utilsigtet vægttab , nattesved), og der foreslåes en CT-scanning for at udelukke kræftsygdomme i lymfesystemet .

Leaky Gut Syndrome (utæt tarm)

I den mere sjældne ende, nævnes Leaky Gut Syndrome (LGS), som udløser en reaktion fra immunforsvaret, som kan medføre ledsmerter, muskelømhed, væskeansamlinger (ødemer), migræne , feber og træthed. Man kunne prøve en diæt, som udelukker nogle af de hyppigst problematiske fødevarer. Denne tilstand kan blandet andet udløses af specifikke tarmbakterier, og der er i enkelte tilfælde set effekt af behandling med antibiotika. LGS kan også udløses af medicin, og derfor må det også overvejes, om der fortsat er indikation for behandling med Cipralex.

Lægerne har generelt et ønske om en mere detaljeret beskrivelse af, præcis hvilke prøver og scanninger, der allerede måtte være taget samt resultaterne af disse.

Venligst Lægerne fra DoctorsOnly

Netdoktor har indgået et samarbejde med DoctorsOnly, som er et eksklusivt online netværk for læger i Danmark. Udvalgte spørgsmål, der er blevet sendt til Netdoktors brevkasse, vil blive videresendt til DoctorsOnly.dk, hvor alle lægerne i netværket kan bidrage med deres bud på, hvad der kan være i vejen, og hvordan spørger bedst kan hjælpes videre. Netdoktor videresender kun spørgsmål med spørgers accept, og spørger forbliver anonym.

Sidst opdateret: 23.08.2012
Annonce