Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan mine symptomer skyldes mangel på D-vitamin?

Spørgsmål

Fakta:

Alder:30 år

Køn:Mand

Vægt:73 kg

Højde:180 cm

Lidelsens varighed:10 år

Medicin:Deprakine Retard

Andre sygdomme:Ingen kendte

Kære Netdoktor

Jeg er en mand på 30 år, som nu alt for længe har lidt af en tilstand, som ikke giver mening for hverken mig eller de læger, jeg har besøgt igennem tiden.

Jeg har fået stillet en epilepsi-diagnose for et par år siden, og det er på baggrund af nogle krampeanfald, som jeg har haft igennem de sidste fem år. Når jeg tænker tilbage til, jeg var 18-20 år, er jeg sikker på, at det er de symptomer, der har startet der. Jeg fornemmer dagligt en summen eller en slags følelsesløshed i mit venstre ben, og får jævnligt en lettere krampe i mit ben, som gør, at jeg ikke kan kontrollere det. Den varer cirka 10 sekunder, og bliver ofte påvirket af spontan aktivitet, som at skulle løbe efter bussen.

De svære kramper forekommer kun om natten, og jeg kan fornemme, at hjerterytmen svinger, og jeg får tempertursvingninger og koldsved. De starter i benet, og spreder sig så til hele kroppen, og varer et minut eller to, før de aftager. I 10 minutters tid er jeg ikke til at vække, og er helt stiv i kroppen.

Min kæreste har overværet det een gang, og jeg kom så på skadestuen, og har fået taget scanninger, som ikke viser noget. Det har ofte været i forbindelse med alkoholindtag, men jeg er stort set stoppet med alkohol, og symptomerne fortsætter bare. Jeg har faktisk fået det værre på det sidste på trods af en langt sundere livsstil end tidligere.

Jeg har været igennem en depression igennem længere tid, og som symptomerne kommer frem, kommer depressionen også frem igen. Jeg har ingen appetit, og det gør også, at jeg taber mig for tiden, men har generelt meget svært ved at tage på, og bevæger mig hele tiden på grænsen af undervægt.

Jeg er blevet utrolig "svag" det sidste halve år, og har smerter i skuldre, knæ, ryg og har tabt en del muskelmasse, og har en udpræget træthed. Jeg er, og har været, ret aktiv som tømrer, og er vant til at være rimelig fit. Men kroppen vil bare ikke.

Jeg har været hos egen læge og få blodprøver, og de viser, at jeg har mangel på D-vitamin. Jeg har mange symptomer på D-vitamin - kan det være årsagen til kramperne og den meget dårlige livskvalitet?

Jeg har et krævende studie, men jeg har lyst til at sove hele tiden. Dette er ikke normal dovenskab, og epilepsi dræner heller ikke kroppen i denne grad.

Mit spørgsmål lyder på, om i kender til andre med samme symptomer som jeg?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Symptomerne kan til dels være betinget af D-vitaminmangel, som du selv er inde på. Det er afgørende, inden man går videre med andre behandlinger, at denne korrigeres med et tilstrækkeligt tilskud af D-vitamin .

Problemstillingen er kompleks, men lyder ikke oplagt som epilepsi. Blandt lægerne på DoctorsOnly står vi lidt uforstående overfor, at din egen læge ikke har været mere inddraget i denne problemstilling. Det er væsentligt, at din egen læge er det faste omdrejningspunkt omkring en grundig undersøgelse og udredning. Det er ingen god ide at hoppe fra læge til læge! Budskabet er; Få egen læge på banen, og start fra en ende af - der er masser af muligheder der endnu ikke er udtømt!

Med venlig hilsen

DoctorsOnly

Netdoktor har indgået et samarbejde med DoctorsOnly, som er et eksklusivt online netværk for læger i Danmark. Udvalgte spørgsmål, der er blevet sendt til Netdoktors brevkasse, vil blive videresendt til DoctorsOnly.dk, hvor alle lægerne i netværket kan bidrage med deres bud på, hvad der kan være i vejen, og hvordan spørger bedst kan hjælpes videre. Netdoktor videresender kun spørgsmål med spørgers accept, og spørger forbliver anonym.

Sidst opdateret: 11.05.2013
Annonce