Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor bøjer min penis?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har en anelse om, at min penis streng er for kort. I erigeret tilstand, når jeg trækker mit forhud tilbage, stopper det bag penishovedet og min penis begynder at bøje nedad grundet penis strengen.

Jeg har gået lang tid og tænkt over at gå til lægen med det, men samme tid er jeg meget urolig for, hvad der skal ske. I alle de svar jeg har fundetpå nettet er der blevet skrevet om 'et lille snit' - men hvad er det lille snit og hvordan foregår det?

Er der ikke salver der kan bruges til at forlænge den med?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Mange yngre mænd oplever, at den lille streng på undersiden af penishovedet (glans) er for kort.

Så kan der ske netop det du oplever, altså at glans trækkes nedad, når penis erigeret. Nogen kalder det et ”concorde fænomen”, fordi det minder om det tidligere overlydspassager fly, hvor næsen blev sænket under start og landing!

Hos mænd som dig kan der ske det, at den lille streng brister under samleje. Det er ufarligt, men da det kan bløde noget, kan det se ”farligt” ud. Man kan forlænge den lille streng ved en meget simpel lille operation. I princippet kan operationen foregå i lokal bedøvelse, om end den ofte udføres i en kortvarig fuld bedøvelse, hvis patienten er meget nervøs.

Man går dog uanset bedøvelsesmåde hjem samme dag. Det lille sår heler hurtigt, så man skal oftest blot undgå samleje i to til tre uger. Jeg synes, du skal få din læge til at henvise dig til en urologisk afdeling (en urinvejskirurgisk afdeling), hvor det er en helt almindelig ting at se og behandle. Det kan desværre ikke behandles med salve. Held og lykke.

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce