Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg frisk blod i afføringen?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i cirka en måned haft mindre blødninger ved toiletbesøg. Det har ikke været store mængder af blod, og det har for det meste været rødt blod, der har været på toiletpapiret. Jeg har ikke haft smerter af nogen art, men jeg vil gerne vide, om det er noget alvorligt eller ej.

Derudover har jeg også haft løs mave, med fire til fem toiletbesøg om dagen, og tidligere har der også været lidt slim i afføringen. Jeg har snakket lidt med min familie, og de siger, at det sandsynligvis er rifter i tarmen.

Jeg håber at I kan give mig et indblik i, hvad mine symptomer kan skyldes.

Med venlig hilsen

En spørger

Svar

Flere besvarelser om mave og tarm

Kan forstoppelse skyldes langsom tarmfunktion?

Hvorfor har jeg ufrivillig afføring?

Hvorfor får jeg diarré af alkohol?

Hvorfor kan jeg ikke komme af med min afføring?

..................................

Læs flere besvarelser

Stil selv et spørgsmål til brevkassen

Kære Spørger

Selvfølgelig skal du have undersøgt årsagen til det friske blod på toiletpapiret – især når dit afføringsmønster har ændret sig, og der har været slim.

Den mest almindelige årsag til friskt blod i afføringen er hæmorider eller en rift omkring endetarmen, som begge er ganske fredelige tilstande.

Læs om håndtering af hæmorider her

Symptomerne, især slimet afføring, kan også skyldes andre tarmsygdomme. Kontakt derfor din egen læge, som kan henvise dig til en kikkertundersøgelse , hvor man kan få undersøgt årsagen til dine symptomer. Det vil formentlig også give dig ro at vide, hvad det er.

Med venlig hilsen

Gerd Johnsen

Sygeplejerske SD

Sidst opdateret: 08.09.2013
Annonce