Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor er der kugler i min afføring?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

I går havde jeg et akut tilfælde af diarre, hvilket i sig selv ikke er så bekymrende. Det, der får mig til at skrive, er den afføring, der kom ud. Den indeholdt 10-15 kugler, der havde en størrelse på cirka 1½ centimeter i længden og 1 centimeter i diameter. Kuglerne var gennemsigtige og brune med hvid kerne. De flød på vandet.

Jeg iførte mig et par plastichandsker for at undersøge en af dem, som jeg flækkede over. Det hvide indhold var tørt og nærmest som groft pulver. Da jeg efterfølgende smed den tilbage i kummen, gik den til bunds. Forinden jeg opdagede kuglerne, var jeg begyndt på kosttilskuddet HUSK.

Jeg kan tilføje, at jeg er plaget af lette smerter i lysken i venstre side, som stråler op i maven. Jeg har for nyligt haft smerter i venstre testikel med hævet/knudret sædleder. Det blev diagnosticeret som betændelse i bitestiklen, der var dobbelt så stor som den modsidige. Jeg ved ikke, om der kan være en sammenhæng, men jeg finder det lidt påfaldende, at alle gener er i samme område.

Med venlig hilsen

En spørger

Svar

Flere besvarelser om mave og tarm

Kan forstoppelse skyldes langsom tarmfunktion?

Hvorfor har jeg ufrivillig afføring?

Hvorfor kan jeg ikke komme af med min afføring?

Hvorfor har jeg friskt blod i afføringen?

..................................

Læs flere besvarelser

Stil selv et spørgsmål til brevkassen

Kære Spørger

Det er nogle besynderlige kugler, du har i din afføring.

Først tænkte jeg på, om du kunne have forstoppelsesdiarre, som netop er diarre med hårde små knolde. Har du andre symptomer på voldsom forstoppelse såsom hovedpine, nedsat energi og oppustethed i maven? Hvis ja, så skal du købe en udrensningkur på apoteket - de kan også vejlede dig.

De kugler, du beskriver, kunne også være klumper af loppefrøskaller fra kosttilskuddet HUSK, som du tager. Når du tager HUSK, så skal du som minimum drikke 1½ liter hvert døgn, da loppefrøskallerne ellers kan danne fiberkugler.

Med venlig hilsen

Gerd Johnsen

Sygeplejerske SD

Sidst opdateret: 06.10.2013
Annonce