Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg hovedpine og synsforstyrrelser?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en dreng på 13 år, som i en periode på næsten to år har fået små anfald. Anfaldene opstår pludseligt og begynder med en hovedpine, der meget hurtigt bliver voldsom, og derefter kommer mavesmerter med opkast.

Hovedpinen og mavesmerterne aftager dernæst og går over efter cirka tre kvarter. Nogle gange begynder mine øjne at flimre før hovedpinen kommer. Hele forløbet tager op til to timer og et kvarter.

Hvad kan mine symptomer skyldes?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Det du beskriver er klassisk migræne . De enkelte anfald begynder med forvarsler, som kan være den flimren for øjnene, du beskriver, og hvor det for eksempel kan være svært at læse en tekst, fordi en del af synsfeltet ”falder ud”. Disse forvarsler varer ofte ti til tyve minutter og kan også komme under eller efter selve hovedpinen.

Typisk kommer den dunkende hovedpinen efter forvarslet, og ofte omfatter hovedpinen kun den ene del af hovedet. Varigheden af anfaldene er typisk 4-72 timer.

Du kan læse mere i vores emnecenter om hovedpine og migræne .

Du bør kontakte din egen læge, da der i dag findes gode muligheder for behandling.

Med venlig hilsen

Kim Julian

Speciallæge i øjensygdomme

Sidst opdateret: 15.09.2013
Annonce