Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan medicin give forstoppelse?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Efter depression har jeg spist Seroplex (et lægemiddel mod depression) og har nu problemer med forstoppelse. For overhovedet at kunne få afføring spiser jeg to til tre piller magnesium hver dag.

Dette resulterer dog i, at jeg skal på toilettet seks til otte gange hver dag, og jeg kan kun aflevere lidt afføring hver gang! Hvis jeg ikke tager noget afførende, er forstoppelsen total med konstant udsivning af klar væske. Det er faktisk invaliderende.

Jeg kan ikke presse afføringen frem, men det virker snarere som om afføring stoppes, når jeg forsøger at presse. Jeg motionerer meget og går gerne op til fem kilometer om dagen i raskt tempo. Hvad kan jeg gøre for at få det normale afføringsmønster tilbage, som jeg havde inden min depression?

Er det farligt med mængden af magnesium? Og er der et bedre middel?

Med venlig hilsen

En spørger

Svar

Flere besvarelser om mave og tarm

Kan forstoppelse skyldes langsom tarmfunktion?

Hvorfor har jeg ufrivillig afføring?

Hvorfor kan jeg ikke komme af med min afføring?

Hvorfor har jeg friskt blod i afføringen?

..................................

Læs flere besvarelser

Stil selv et spørgsmål til brevkassen

Kære spørger

Din forstoppelse kan skyldes Seroplex, som nedsætter tarmbevægelsen hos nogle patienter og giver forlænget passagetid for afføringen og dermed forstoppelse.

Afføringsmidler er ikke skadelige for tarmen, og i dit tilfælde er de nødvendige. Magnesia er et afføringsmiddel, som virker på tarmindholdet. Du skal have et afføringsmiddel, som fremmer tarmbevægelsen. Der findes forskellige slagsafføringsmidler, som fremmer tarmbevægelsen; for eksempel tablet Bisacodyl eller Natriumpicosulfatdråber.

Det kan være godt både at tage to tablet Magnesia og en til to tabletter Bisacodyl klokken 22.00. Så skulle du gerne få afføring uden problemer næste morgen. Vær opmærksom på at regulere på afføringsmidlerne, så konsistensen bliver pølseformet.

Jeg håber, at dette råd kan løse dine forstoppelsesproblemer.

Med venlig hilsen

Gerd Gerd Johnsen

Sygeplejerske SD

Sidst opdateret: 06.10.2013
Annonce