Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan slankekost give maveproblemer?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i flere uger haft mange mavesmerter, nærmest som en form for kramper. Nogle gange er det så slemt, at jeg ikke kan andet end at ligge ned.

Jeg har været igennem et vægttab, hvor jeg har spist meget sundt og dyrket en masse motion. Jeg synes selv, at min mave er blevet meget sart efterfølgende.

Jeg får ondt i maven, hver eneste gang jeg spiser varm mad og nogle gange bare tilberedt mad. Smerten er værre, hvis jeg har spist fed mad.

Det irriterer mig meget, da der nogle gange ikke skal andet end et stykke oksekød til, før jeg får ondt. Min normale kost består oftest af: havregryn uden sukker til morgenmad, rugbrød med diverse pålæg til frokost og noget kylling eller fisk med grønt til aftensmad.

Hvis jeg bare varierer en smule fra denne plan, så bliver min mave tosset!

Hvad gør jeg?

Med venlig hilsen

En spørger

Svar

Flere besvarelser om mave og tarm

Kan forstoppelse skyldes langsom tarmfunktion?

Hvorfor har jeg ufrivillig afføring?

Hvorfor kan jeg ikke komme af med min afføring?

Hvorfor har jeg friskt blod i afføringen?

..................................

Læs flere besvarelser

Stil selv et spørgsmål til brevkassen

Kære spørger

Desværre er det velkendt, at en del, som har været på slankekost, får maveproblemer bagefter og mange oplever at få forstoppelse . Nu skriver du ikke noget om dit afføringsmønster. Har du normal afføring? Hvis ikke, og du har forstoppelsessymptomer, kunne du kortvarigt prøve med lidt afføringsmiddel, som virker på tarmindholdet. Det kan apoteket rådgive dig nærmere om.

Er du i tvivl om, hvorvidt det kan være forstoppelse, som du døjer med, så tjek din tarmpassage med ’majsprøven’: spis to skefulde hele kogte majs og hold øje med, hvornår du ser dem igen i afføringen. Ser du først majsene efter to døgn, så tyder noget på, at du er forstoppet. Jeg håber, at det er en forstoppelse, som giver dig problemerne, for det er let at løse.

Med venlig hilsen

Gerd Johnsen

Sygeplejerske SD

Sidst opdateret: 06.10.2013
Annonce