Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan diarré skyldes overstået virusinfektion?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har siden april haft store problemer med maven. Symptomerne er stærk kvalme, manglende appetit, ondt i maven (fra under navlen og op mod ribbenene), træthed, utilpashed og vægttab på 17 kilo.

Hver tredje dag har jeg store hyppige afføringer med kramper i maven og afslutningsvis afføring af diarrékonsistens. Nogle gang er der slim i min afføring.

Jeg har været igennem gastroskopi, ultralydsscanning og CT-scanning , hvor alt var normalt. Min koloskopi (kikkertundersøgelse) indikerede begyndende Mb. Crohn , hvilket lægerne var ret sikre på. Dog kunne vævsprøverne ikke påvise det. Blodprøverne har været fine, og iIngen undersøgelser viser noget. Men maveproblemerne påvirker min hverdag meget.

Jeg har det godt psykisk, og sørger for at spise varieret kost. Lægerne har egentlig givet op, og de håber, at det går over med tiden. Før påske havde jeg noget mave-virus med diarré og opkastninger, og lægerne mener, at det kan have noget med min tilstand at gøre. Har du noget bud på, hvad det skyldes?

Med venlig hilsen

En spørger

Svar

Flere besvarelser om mave og tarm

Kan forstoppelse skyldes langsom tarmfunktion?

Hvorfor har jeg ufrivillig afføring?

Hvorfor kan jeg ikke komme af med min afføring?

Hvorfor har jeg friskt blod i afføringen?

..................................

Læs flere besvarelser

Stil selv et spørgsmål til brevkassen

Kære spørger

Der kan være en sammenhæng mellem din mave-virus og din nuværende tilstand. Nogle patienter får vedvarende diarré og smerter efter virusinfektioner, da slimhinden ikke er kommet sig helt og ikke varetager sin væskeopsugende funktion i tyktarmen.

Du skal afprøve loppefrøskaller med kalk: Et målebæger før hvert måltid. I øvrigt skal du ikke drikke mere end 1,5 liter væske i døgnet. På nogle apoteker kan loppefrøskaller med kalk købes i håndkøb, andre steder skal man have en recept fra lægen.

Hvis der er tale om rester fra din virus-infektion, så skal dine symptomer bedres på fire til syv dage. Lad os håbe at det er rester fra din virus-infektion, som er lette at løse.

Ellers må du til din læge igen.

Med venlig hilsen

Gerd Johnsen

Sygeplejerske SD

Sidst opdateret: 05.10.2013
Annonce