Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg grøn afføring?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg flyttede for cirka tre måneder siden til en mindre by i Sydkina, hvilket har betydet, at der sket en stor ændring i mine kostvaner. Den seneste måneds tid har jeg haft daglige problemer med min mave. Symptomerne er ondt i maven, rumlen, kvalme og afføring, som skifter farve, og som skifter mellem at være tynd eller hård.

Jeg har de sidste tre år nogle gange haft problemer med min mave og ved derfor, at ordentlig kost har en stor betydning. Dog er mulighederne for ordentlig kost her i Kina små, og det er derfor nu helt galt med min mave. To gange har jeg oplevet at have mavesmerter, græsgrøn afføring og luft maven. Det bekymrer mig.

Jeg ville meget gerne vide, hvad symptomerne kan skyldes?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Flere besvarelser om mave og tarm

Kan forstoppelse skyldes langsom tarmfunktion?

Hvorfor har jeg ufrivillig afføring?

Hvorfor kan jeg ikke komme af med min afføring?

Hvorfor har jeg friskt blod i afføringen?

..................................

Læs flere besvarelser

Stil selv et spørgsmål til brevkassen

Kære Spørger

Der er flere årsager til græsgrøn afføring.

Det kan skyldes galde i afføringen, bakterier, virus eller noget i kosten, som farver afføringen.

Dit vekslende afføringsmønster med utilpashed i maven og smerter kan skyldes mangel på fibre . Typisk kinesisk kost indeholder kun cirka 15 gram fibre i døgnet. Jeg kan først og fremmest anbefale dig at tage loppefrøskaller imod dine maveproblemer. Jeg vil tro, det er til at få i Kine. På latin kaldes loppefrøskaller Ispaghula.

Loppefrøskaller virker både på forstoppelse , diarre og irriteret tyktarm . Tag cirka en spiseskefuld i et halvt glas vand før hvert måltid. Dosis kan eventuelt nedsætte, hvis det virker godt. Hvis du har feber og almen utilpashed, bør du søge læge.

Jeg håber, at loppefrøskaller kan normaliserer din tarmfunktion.

Med venlig hilsen

Gerd Johnsen

Sygeplejerske SD

Sidst opdateret: 27.10.2013
Annonce