Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad gør jeg udvæksten på min penis?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i mange år haft, hvad jeg mener er et ostereokondrom på undersiden af penis - altså en godartet tumor. Udvæksten er næsten lige så lang og tyk som penis. Den slutter i en ret stor nubret og rund form.

For mange år siden fik jeg at vide, at det bare var en udvækst af brusk, og at udvæksten var ufarlig. Dengang var udvæksten ikke så stor. Den gør ikke ondt, men generer selvfølgelig, fordi det føles som at have to penisser, og det kan til tider være lidt besværligt. Jeg tør ikke at gå til lægen med det, fordi jeg er flov over, at jeg har ladet den blive så stor, og jeg er rædselsslagen ved tanken om operation så tæt på penis. Hvordan skal jeg forholde mig?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Det lyder meget specielt med den forandring. Der er intet flovt i det, og selvfølgelig skal du lade dig undersøge. Umiddelbart ved jeg ikke, om du skal behandles af en urolog (urinvejskirurg) eller af en anden kirurg. Uanset hvad, så er første skridt helt klart, at du må gå til lægen og blive henvist til en specialist.

Når det er en forandring tæt på penis, tænker jeg, at det er en urolog, der skal se dig først, men din egen læge ved måske med det samme, hvilken specialist der bør undersøge udvæksten.

Det er meget menneskeligt, at man håber, at en eller anden forandring forsvinder af sig selv. Nu er det klart, at det er noget, der generer dig, og derfor bør du få gjort noget ved det. Husk at lægens opgave er at hjælpe en patient, når han/hun har et problem og ikke at dømme patienten. Alle de bedste ønsker med det videre forløb.

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urinvejskirurgi

Sidst opdateret: 15.11.2013
Annonce