Annonce

Hvorfor har jeg sløret syn og influenzasymptomer?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 20 år, der i de sidste tre måneder har lidt af, at jeg har haft sløret syn og nedsat appetit. For nyligt er jeg også begyndt hyppigt at få hovedpine og kvalme.

Det begyndte en morgen med, at jeg fik et feber-lignende anfald og derefter fulgte det slørede syn. Kan det skyldes stress, eller er det noget, jeg skal have undersøgt nærmere? Jeg har været ved lægen og fik taget en blodprøve, og der så alt normalt ud.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Du beskriver et pludseligt indsættende fænomen med nedsat syn samt ledsagende kvalme og hovedpine .

Det er symptomer, der potentielt kan være forbundet med alvorlig sygdom, og jeg synes, du skal snakke med din læge igen. Blodprøver behøver ikke nødvendigvis at give de svar, man har brug for, og i dit tilfælde tænker jeg, at der muligvis skal flere undersøgelser til.

Det, at det starter med feber, noget jeg tolker som " influenzalignende symptomer ", samt efterfølgende neurologiske symptomer, gør, at jeg tænker på sclerose som en mulig diagnose. Netop denne sygdom vil ikke kunne diagnosticeres med en blodprøve. Jeg mener, du bør kontakte din læge igen med henblik på en mere omfattende undersøgelse.

Med venlig hilsen

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 02.02.2014
Annonce