Annonce

Hvad er symptomerne ved støvmideallergi?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg startede ud med at have feber og hoste for derefter at blive konstant forkølet med lettere tilstoppet næse.

Det gik over efter cirka to uger, men kom igen en uge senere, og dette mønster har nu gentaget sig i omkring tre måneder. Jeg har således været snot-forkølet (bogstaveligt talt) i tre måneder i træk, og det eneste der hjælper er næsespray (Zymelin). Det er så galt nu, at jeg nemt kan bruge en hel flaske næsespray om dagen, for at jeg kan passe mit arbejde.

Jeg nyser også vanvittigt meget, hvis jeg er i et indelukket rum eller får støv i næsen. Desuden er jeg også begyndt at danne sår, fordi jeg konstant pudser næse. Jeg bor i en lejlighed på tredive kvadratmeter med min kat og kæreste, men har aldrig været allergisk overfor dyr, og er ikke allergisk overfor andet.

Jeg er ved at blive vanvittig over, at det bliver ved - hvad kan det mon være?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Den mest sandsynlige forklaring på dine symptomer er, at det er støvmideallergi . Støvmideallergi er tilstede året rundt og kaldes derfor en helårsallergi. Den type næsespray, som du anvender, er ikke hensigtsmæssig til behandling af længerevarende "forkølelsessymptomer". Dels fordi det ikke kan anbefales, at man bruger denne type mere end syv til ti dage af gangen grundet bivirkninger, og dels fordi denne type spray ikke virker mod selve allergien, men blot får slimhinden til at trække sig sammen.

Allergispray virker derimod på selve allergien ved at mindske irritationstilstanden (inflammationen) og har desuden den fordel, at den kan bruges i længere perioder af gangen. Jeg vil derfor anbefale dig at opsøge din læge eller en øre-næse-halslæge med henblik på at få udført en priktest (allergitest).

Med venlig hilsen

Mikkel Holmelund

Speciallæge i øre-næse-halssygdomme

Sidst opdateret: 11.01.2014
Annonce