Annonce

Hvorfor fik jeg pludselig høj puls?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

For en måneds tid siden havde jeg en episode med mit hjerte i gymnastiktimen, som ærligt talt gjorde mig lidt bange. Jeg var i gang med at spille fodbold, da mit hjerte begyndte at banke helt ekstremt hurtigt.

Jeg fik den samme følelse, som når ens hjerte springer et slag over. Jeg har af og til haft en puls på 170 til 180, når jeg har løbetrænet, men det kommer ikke i nærheden af, hvad jeg følte til gymnastiktimen. Jeg vil skyde på, at jeg havde en puls på over 300.

Anfaldet varede formentlig mellem 60 og 90 sekunder. Min hjertebanken stoppede uden varsel fra det ene øjeblik til det andet. Fra ekstrem høj til normal hjertefrekvens på et splitsekund.

Hvad kan årsagen være?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Din udmærkede beskrivelse af anfaldet tyder på, at du har haft et tilfælde med en form for hurtig hjerterytme, som man ser en gang i mellem.

Med det, du fortæller, bør du få taget et elektrokardiogram ( EKG ), for at sikre, at dit hjerte er normalt. Din beskrivelse passer med noget, som hedder Wolf-Parkinson-White syndrom (WPW), men det kan også være noget andet.

Jeg mener ikke, det er noget, du skal være bekymret for, idet anfaldene holder op af sig selv. I nogle tilælde skal man dog behandles for det.

Jeg vil anbefale, at du taler med din praktiserende læge.

Med venlig hilsen

Jan Kyst Madsen

Speciallæge i kardiologi

Sidst opdateret: 28.02.2014
Annonce