Annonce

Hvorfor har jeg nedsat styrke og ondt i armene?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

I skrivende stund kan jeg knap bruge mine fingre. Jeg har smerter i begge arme. Følelsen er, som om senerne er ømme, overanstrengte, og mine kræfter i armene og fingrene er næsten ikke eksisterede.

Det er ikke overanstrengelse/belastning, idet jeg godt kender følelsen heraf. Det er et specielt onde i sener og led, som trækker fra overarmene og ud i fingrene. Jeg kan for eksempel ikke klemme tandpasta ud af tuben, vride en karklud, løfte min lille dreng eller åbne en tung dør.

Jeg er generelt fysisk aktiv og i fin form. For en uge siden faldt jeg på ski og slog baghovedet ret hårdt i jorden. Jeg benytter selvfølgelig hjelm, men slaget var til at mærke. Den efterfølgende dag og nat havde jeg ondt i musklerne i halsen, på en underlig måde, som jeg ikke har prøvet før.

Nu en uge efter sidder der så de omtalte smerter i armene, som er noget så ubehagelige. Ligeledes er der kommet smerter i benene. Kan smerterne have noget med mit fald på ski at gøre, eller skal jeg søge helt andre svar? Hvis det har noget med mit fald at gøre, hvordan skal jeg så håndtere det? Skal jeg tvinge mig selv til at bruge mine arme og muskler, eller skal jeg holde hvile?

Hvor lang tid skal jeg forvente. at smerterne varer ved?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

De symptomer, du beskriver, kan være vanskelige at placere.

Du beskriver selv en tidsmæssig sammenhæng med dit uheld på ski , og omend dine symptomer ikke passer oplagt sammen med en hovedskade, bør det da undersøges.

Der er to ting, jeg opfatter som væsentlige i det, du beskriver; det ene er, at dine symptomer relaterer sig til dine muskler, og det andet at dine symptomer gradvist forværres.

Der er en række sygdomme, hvor man ser disse karakteristiske fænomener - dels egentlige sygdomme i muskelvævet , og del sygdomme i nervesystemet . Det er sjældne lidelser, vi snakker om her, ikke mindst i forhold til din alder, men de bør være i tankerne.

Jeg mener, du skal opsøge din egen læge snarest muligt.

Med venlig hilsen

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 13.04.2014
Annonce