Annonce

Hvordan håndterer jeg skinnebensbetændelse?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i de sidste to uger døjet med begge mine lægge. Efter to fodboldkampe på to dage har jeg ikke kunne løbe ordentligt.

Smerten ligger omkring det sted hvor achilles-senen hæfter sig på lægmusklen og breder sig omkring skinnebenet. Der er også smerte, hvis jeg trykker på indersiden af skinnebensknoglen.

Jeg mærker det ikke i løbet af dagen, men det er først, hvis jeg har løbet lidt, og så begynder at gå, at smerten opstår. Hvad mener i der er galt og hvad skal der gøres?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Det lyder som om, du har lavet en klar overbelastning af dine ben. Du har lavet en irritation, der hvor din muskel overgår til at blive sene. Du har sandsynligvis nogle småskader i området. Smerterne om til skinnebenet skyldes sandsynligvis, at du har fået en let skinnebensbetændelse . Det vigtigste du kan gøre nu, er at give benene ro fra løb/fodbold og så lave øvelser for dine lægge.

Hvis du ikke kender til dette, så tal med en fysioterapeut. Hvis du ikke får trænet op med øvelserne, kan du i værste fald risikere af få langvarige problemer. Du skal regne med nogle ugers hvile.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopæd- og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 21.05.2014
Annonce