Annonce

Jeg har ondt i brystet og det snurrer i armen. Er det en blodprop?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 20 år. Jeg har i to dage haft summen og snurren i venstre arm. Smerterne går fra skulderen til ud i hånden og også i armhulen. Det føles, som når man får målt sit blodtryk, som en pressende og strammende følelse.

Når jeg står op, stråler det ud i venstre ben. Det er kun i venstre side, jeg oplever det.

Jeg har lidt ondt i midten af brystet, men det er ikke noget, jeg ikke kan holde ud. Jeg har også lidt hovedpine, især ved tindingerne, og jeg føler mig lidt svimmel, når jeg står op.

Jeg har læst på nettet, at det kan skyldes en blodprop. Jeg er lidt bekymret og bange. Jeg ved ikke, om man kan have en blodprop, når man er så ung. Hvad kan det skyldes?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Det er ikke sandsynligt, at symptomerne skyldes en blodprop.

Dine symptomer kommer fra flere forskellige steder og kan ikke forklares med blodprop.

En blodprop i hjertet komme i reglen pludseligt. Der er næsten altid svære symptomer, oftest smerter i brystet, som kan stråle ud i venstre arm, op i halsen eller ud i ryggen. Det kan også være pludselig åndenød.

Det er forskelligt, hvordan symptomerne kommer, men hos de allerfleste kommer de pludseligt, men det kan dog sjældent ske, at symptomerne kommer langsommere.

Noget, man skal være opmærksom på, og som man kan se som et faresignal, er, hvis symptomerne opstår pludseligt, og man kan mærke, at det føles helt anderledes, end man havde det lige før.

Med venlig hilsen

Jan Kyst Madsen

Speciallæge i kardiologi

Sidst opdateret: 05.08.2014
Annonce