Annonce

Jeg bliver forelsket i andre end min kæreste, hvad kan jeg gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har svært ved at binde mig 100 procent i et forhold. Jeg kan sagtens elske og være i et forhold, men lige pludselig forelsker jeg mig også i en anden og så fylder det alt i mit hoved. Det er rigtig ubehageligt at have det sådan, og det har kostet mig forhold før.

Jeg har forældre, der for kort tid siden gik fra hinanden. Da jeg var barn, skændtes de meget, og jeg endte med at flytte hjemmefra, da jeg var 16 år, fordi jeg ikke kunne enes med min mor.

Jeg er i et forhold nu og elsker min kæreste meget højt. Vi har et barn og har været sammen i en del år efterhånden. På trods af dette, dukker det stadig op i mit hoved, at der lige er en, jeg kan forelske mig i, og jeg kan nærmest gå helt i et ”ulykkeligt kærlighedskoma”, hvor jeg er trist hele tiden, fordi jeg ikke kan finde ud af mig selv.

Min kæreste støtter mig i alt, men jeg er så ked af, at jeg får det sådan. Det fylder så meget.

Hvad kan jeg gøre? Jeg har desværre ikke råd til psykologhjælp og jeg kan bedst udtrykke mig skriftligt. Jeg vil bare så gerne være lykkelig med min kæreste og vores barn.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Du har en kæreste, som du elsker, og som elsker og støtter dig, og I har et barn sammen, men du har det problem, at du for let forelsker dig i en anden. Det kommer til at fylde for meget i din bevidsthed og forstyrrer dit forhold. Du har før måttet gå fra et forhold, da du havde det samme problem, så for mig ser det ud som om, du har et mønster.

Grunden til, at du har dette uheldige mønster, skyldes nok, at dine forældre ikke var lykkelige med hinanden, ofte skændtes og blev skilt. Uden at du måske er klar over det, har du fået den holdning til et kærlighedsforhold, at det ikke kan holde, for på et eller andet tidspunkt sker der noget, så parterne må gå fra hinanden. Så hvis du forstår denne sammenhæng mellem det, du har oplevet som barn af dine forældre og din egen nuværende situation, kan du forhåbentlig også forstå, at du selv er i stand til at ændre på denne holdning.

Du behøver ikke at gøre det samme som dine forældre, men du kan sammen med din kæreste og jeres barn opbygge lige præcis den familie, I drømmer om, og bevidst arbejde på at bevare jeres kærlighed til hinanden.

Man kan ændre på et gammelt mønster, når man er bevidst om, hvad der sker og sætter sin energi ind på det, som virkelig betyder noget for dig i dit liv i dag: Nemlig at elske din kæreste og være med til at skabe en lykkelig familie.

Jeg foreslår, at du og din kæreste sammen taler om, hvad I kan gøre for at bevare jeres kærlige forhold, og at du mere aktivt bruger din energi på at tænke på, hvordan du bedst kan glæde dig selv og din kæreste og barn.

Et kærlighedsfuldt forhold kommer ikke af sig selv men kræver, at begge parter taler åbent om, hvad de værdsætter ved hinanden og bevidst udvikler sig selv og hinanden gennem samtaler, fælles aktiviteter, et godt sexliv og fælles venner - men også giver hinanden mulighed for at dyrke egne interesser.

Jeg er sikker på, at når du får ændret fokus fra andre mulige partnere til fokus på din nuværende partner, hvor I sammen udvikler jeres forhold, vil det andet gå i baggrunden – så held og lykke med det!

Kærlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut og Socialrådgiver

Sidst opdateret: 21.07.2014
Annonce