Annonce

Min penisstreng er for kort og det gør ondt. Kan det afhjælpes?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Den streng der forbinder forhuden med kløften på undersiden af glans, virker som at være lidt for kort hos mig. Problemet er tiltaget med årene og jeg har i dag en meget stram forhud ved erektion når glans er blottet.

Jeg kan tydeligt se det i slap tilstand ved at penis/glans bøjer meget nedad, når jeg trækker forhuden helt tilbage. Det er et blevet et større og større problem fordi det faktisk gør ondt, fordi det strammer meget og erektionen bliver (efter min mening) derfor meget hård og unødig langvarig. Hvis forhuden trækkes tilbage ved erektion (og naturligt ved sex) kan den ikke glide frem ved egen hjælp, men skal "hjælpes" for at penis kan "slappe af".

Jeg har mange gange forsøgt at "strække" strengen ved at holde forhuden langt tilbage i erigeret tilstand, hvilket er meget smertefuldt og det hjælper kun kortvarigt. Når jeg kigger på denne streng ligner det for mig en slags "sene" med en blodåre langs siden, og jeg har flere gange overvejet simpelthen at skære den i toppen med et barberblad, men det tør jeg ikke, da jeg ikke kender konsekvenserne af en sådan uautoriseret manøvre. Det er blevet er stort problem for mig.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Du har et ret almindeligt problem. Hos nogen er det medfødt og hos andre kan det opstå, formentlig som følge af lidt arvæv i strengen. En forlængelse af båndet kræver en lille operation i lokal bedøvelse. I princippet gør man præcis det, du selv har overvejet, nemlig en overskæring på tværs – men i vores regi sys båndet så lidt sammen på langs, hvorved man opnår ca. 1½ - 2 cm forlængelse. Jeg synes jo ikke, du skal begynde at operere dig selv.

Få din læge til at henvise dig til en urinvejskirurgisk (urologisk) afdeling. Det er et indgreb, der ordnes ved ét besøg.

Held og lykke.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 31.10.2014
Annonce