Annonce

Jeg har smerter ved sædafgang. Er det fordi min sædleder er blokeret?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Kan en blokeret sædleder give smerte umiddelbart før og ved seksuel udløsning?

Jeg har stærke smerter umiddelbart før udløsning, hvilket resulterer i, at stimuleringen afbrydes. Smerterne startede for flere år siden efter sædafgangen blev forsøgt stoppet ved at presse penisåbningen lukket.

Smerterne er lokaliseret i højre side inde "bag/under" højre hofteben. Hvis svaret er bekræftende, kan problemet da løses ved sterilisation eventuelt af den højre side?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Hvis dine smerter havde noget at gøre med en ”blokeret sædleder”, kan jeg slet ikke se, at det ville hjælpe med en sterilisering på den pågældende side. Ved en sådan operation aflukkes sædlederen i hvert fald helt, og nogle mænd kan netop af den grund have smerter i den første tid efter operationen.

Jeg gætter på, at dine gener stammer fra en slags ”prostata katar”. Det er velkendt, at nogle mænd kan have irritationer i prostata og blandt andet få nogle af de symptomer, du beskriver. Desværre anvendes om en sådan tilstand diagnosen ”prostatitis”, som egentlig betyder betændelse i prostata. Det får – efter min mening desværre – mange læger til at behandle med antibiotika, somme tider endda i mange uger med præparatet Ciprofloxacin. En sådan brug af Ciprofloxacin bør ikke finde sted med mindre, lægen beviser, at der er infektion i prostata. Ellers er det misbrug af det antibiotikum.

Der findes ingen specifik behandling, men ofte kan det hjælpe med en tablet, der afslapper prostata (såkaldt alfa-blokker) sammen med for eksempel Ibuprofen. Behandlingen bør bedst gives af en specialist i urinvejskirurgi. Så du kommer ikke uden om at opsøge din læge og eventuelt blive henvist til en urinvejskirurg (urolog).

Held og lykke.

Venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller  

speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 27.11.2014
Annonce