Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg tænker på mine børn, når min mand og jeg har sex. Hvordan kan jeg undgå det?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en 43-årig kvinde, som er gift og har fire børn.

Når jeg er seksuelt sammen med min mand, begynder jeg at tænke på børnene (som i, hvis nu de hører noget, eller de banker på døren.) Min lyst forsvinder og jeg kan ikke få den tilbage.

Det har været sådan i snart tre år. Selvfølgelig har jeg været sammen med min mand i den periode, men jeg gør det kun, fordi jeg ellers synes det ville være synd for ham, hvis ikke jeg var sammen med ham.

Han synes selvfølgelig ikke, at det er rart, når det kun er ham, der får noget ud af det og jeg ikke gør.

Hjælp mig, jeg vil gerne have min lyst tilbage.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Jeg kan godt forstå, at din lyst til sex forsvinder, når du skal bekymre dig om, at børnene hører Jer, når I dyrker sex. Det er da virkelig distraherende.

Det er jo heller ikke nogen god idé, at du kun har sex med din mand for hans skyld, mens du selv ikke får noget ud af det. Så der må ske nogle forandringer således, at du kan genfinde din lyst og uforstyrret nyde samværet med din mand.

Du skriver ikke noget om, hvordan jeres bolig er indrettet, og om hvor Jeres soveværelse ligger, men jeg går ud fra, at I har overvejet om I kunne finde et rum i Jeres bolig, som der er afstand til, hvor Jeres børn befinder sig. Måske skulle I overveje at lydisolere væggen til soveværelset. Nu ved jeg ikke, hvor gamle børnene er, men kunne I sige til dem, at efter et vist tidspunkt om aftenen vil I ikke forstyrres i Jeres soveværelse? Det er vigtigt, at Jeres børn lærer at respektere Jeres privatliv, og min erfaring er, at det kan børn godt lære. - ”Far og mor har brug for lidt tid alene sammen!”

En anden mulighed kunne være at dyrke sex på et tidspunkt, hvor I ved, at Jeres børn sover – måske tidligt om morgenen eller om natten, eller måske på et tidspunkt, hvor børnene ikke er hjemme. I må tænke kreativt og hjælpe hinanden med at skabe ro omkring Jeres sexliv – det er et fælles problem og ikke kun dit, så forsøg at tale åbent ud med din mand om Jeres fælles problem.

Noget helt andet er, at det kunne være meget givende for Jer at tage væk en weekend eller bare et døgn, hvor I fik andre til at tage sig af børnene og hvor I uforstyrret kunne slappe af sammen, nyde samværet og tanke op til en sikkert travl hverdag.

Det koster selvfølgelig noget, men det kunne bestemt være pengene værd. I kunne genopdage glæden ved at være sammen, eventuelt give hinanden kropsmassage og gensidigt hjælpe hinanden til at skabe et givende sexuelt samliv – at få en fælles oplevelse uden børn vil kunne berige Jeres hverdag og inspirere Jer til også at finde nye løsninger for sexuelt samvær i hverdagen.

Det ønsker jeg dig held og lykke med!

Bedste hilsener

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut og Socialrådgiver

Sidst opdateret:
Annonce