Annonce

Jeg bløder rigtig meget - hvad kan jeg gøre?

Spørgsmål:

Hej Alexandra

Når jeg har min menstruation, bløder jeg rigtig meget, og de første par dage kommer det nærmest som klumper. Hvis jeg har siddet eller ligget ned i et stykke tid, så kan jeg mærke at der kommer en klump blod ud, når jeg rejser mig op. Klumperne er meget mørke, og har en tyk konsistens. Nogle gange kan et bind kun holde lidt over en halv time, og det irriterer mig rigtig meget. Jeg bruger også tamponer en gang imellem, men de holder heller ikke særlig længe. Er der noget jeg kan gøre, for at jeg ikke bløder så meget?

Hilsen mig

Svar:

Kære Dig

Mange unge piger og kvinder har en fornemmelse af, at de bløder meget og kraftigt, og dette er selvom de ikke bløder mere end de fleste.

Blødningen er individuel og varierer fra kvinde til kvinde, men man kan groft sige, at man mister cirka 60 ml blod, omkring 4 spiseskefulde.

Klumperne og den tykke konsistens er helt normalt og ikke noget, du skal bekymre dig over. Hvis du bløder rigtig meget kan du risikere at få jernmangel eller føle dig rigtig træt under menstruationen.

Jeg synes du skal tale med skolesygeplejersken eller din praktiserende læge, for at finde ud af, om du virkelig bløder for meget.

Det er svært for mig at fortælle dig, om du gør det, da du ikke fortæller, hvor lang din menstruationscyklus er, men hvis du bløder for meget, så er der hjælp at få.

Held og lykke.

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 17.03.2016
Annonce