Annonce

Kan jeg gøre noget ved mit ørevoks?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har af og til ørevoks så hårdt som cement i mit venstre øre.

Har flere gange fået det fjernet hos ørelægen. Jeg forsøgte nu 3-4 dage med Removax, efterfølgende er der sivet lidt blod ud af øret, mest om natten.

Om morgenen er øregangen fyldt med størknet blod. Jeg har ikke ondt i øret. Jeg har i 1960 og 2004 fået fjernet en polyp i øret.

Kan det være en ny polyp, så jeg skal kontakte ørelægen, eller er det blot en irritation i øregangen, som vil gå i orden af sig selv?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Ørevoks har en beskyttende effekt på selve øregangen og bliver langsomt automatisk transporteret ud af øregangen.

Nogle mennesker danner mere ørevoks end andre og det kan være generende. Vatpinde bør man holde sig fra da man skubber ørevoksen længere ind og i værste fald skader øregangen eller trommehinden.

På apoteket kan man købe et sæt med opløsningsmiddel og en lille ballon. Når det opløsende middel har virket kan man ved hjælp af ballonen skylle øret med tempereret vand.

Dette er den mest skånsomme måde at fjerne ørevoks på. Alternativt kan mad dryppe med almindelig madolie to gange om dagen i to dage og herefter henvende sig til egen læge med henblik på øreskylning.

Har man blødning fra øret bør man i første omgang kontakte sin egen læge. Der kan være sket skade på øregang eller trommehinde.

Mange hilsner

Ole-Victor Wadschier-Laursen

Læge, kommende speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 23.02.2017
Annonce