Annonce

Hvorfor får jeg konstant huller i tænderne?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg har i 9 måneder konstant fået huller i tænderne, dog kun på højre side. Det er træls for mig, da jeg er studerende og bruger en masse penge på at få hullerne i tænderne udfyldt.

Jeg går op i min mundhygiejne, børster tænder 2-3 gange dagligt, skyller dem med listerine, spiser begrænsede mængder af sukker og drikker sodavand maks. 2 gange om ugen.

Alligevel ser jeg et hul i mine kindtænder ca. hver 2. måned. Hvad kan det skyldes?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Tak for dit spørgsmål og jeg kan bestemt godt forstå, at du er ked af at få så mange huller i dine tænder. At du ligefrem selv kan se, at der kommer nye huller, er jeg nu lidt tvivlende overfor. Men hvis du virkelig har en øget tendens til at få huller i tænderne, bør du helt bestemt få dine tænder gået efter minimum hver 3. måned, så hullerne kan tages i ”optrækket”.

I øvrigt har din tandlæge vel nøje instrueret dig i, hvordan du bedst muligt passer på dine tænder? Hvis ikke, synes jeg det må være på tide, at du beder han/hun om en nøje instruktion i optimal mundhygiejne.

Selv om du børster dine tænder flere gange om dagen, kan det jo være, at din tandbørsteteknik kan forbedres – og måske er du ganske enkelt bedre til at børste dine tænder i venstre end i højre side?

Jeg håber du kan bruge mit svar, så du i fremtiden kan undgå at få huller i tænderne så ofte.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 18.09.2017
Annonce