Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Førstehjælp

Myter og fakta om myggestik

En rolig sommerdag kan nemt blive forstyrret af et kløende myggestik. Kender du rådet om, at man bare skal lade myggen sidde for at undgå kløe? Læs med og få styr på fup og fakta om myggestik.

Offentliggjort: 4. Maj 2020

En hyggelig aften i haven kan nemt ende med en mindre hyggelig nat, hvor du bliver forstyrret af kløende myggestik. Få styr på fup og fakta om myggestik, så du er klar til at håndtere de små bæsters bid korrekt.

Fup og fakta om myggestik

1. Myggestikket klør mindre, hvis man lader myggen sidde

Fakta. Myggen suger noget af den gift, den har sprøjtet ind i huden, tilbage, når den er færdig med at stikke. Derfor vil myggestikket klø lidt mere, hvis du klasker den, mens den stadig er i gang med at stikke.

2. Man må ikke klø i myggestikket

Både og. Giften spreder sig kun en lille smule, hvis du klør i myggestikket, og det er ikke farligt. Til gengæld bør du undgå at klø hul på myggestikket, da der så er lettere adgang for bakterier og dermed større sandsynlighed for betændelse.

3. Det hjælper at spise B-vitamin

Fup. Det er et gammelt husmorråd, at det afholder myggene fra at stikke, hvis du spiser B1-vitamin. Det er ikke videnskabeligt bevist.

Nogle bliver stukket mere af myg end andre

Fakta. Myg tiltrækkes af dufte fra mennesker, og der er nogle dufte, de bedre kan lide end andre, men man ved ikke hvilke. De tiltrækkes også af varme og svedlugt, så hvis du har det varmt og sveder meget, vil der være større sandsynlighed for, at myggene stikker dig.

Læs også: Hvepsestik og insektbid

Sådan undgår du myggestik

Vælg løst og lyst tøj. Tag løstsiddende tøj på, da myggene vil have sværere ved at stikke igennem det. Myg tiltrækkes desuden af mørke farver, så derfor er det en god idé at klæde dig lyst, hvis du vil undgå stik.

Brug myggespray. Myggespray er et effektivt middel til at holde de små stikkende insekter lidt på afstand, da de afskrækkes af lugten fra sprayen. For at opnå den bedste effekt, bør du spraye direkte på huden og ikke kun uden på tøjet. Du skal dog ikke spraye direkte i ansigtet, men på håndfladen for derefter at smøre det ud.

Kilde: Farmaceut hos online-apoteket Apopro, Imran Asli Biyik


Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.