Annonce

Fuldkorn til børn mellem 4-10 år

Groft er godt og fuldkorn er fantastisk. Det er stort set rådene for voksne. Men for børnene afviger kostrådet om fuldkorn en lille smule. Børn spiser mindre og skal derfor heller ikke have de samme mængder fuldkorn, som de voksne. Børn mellem 4 og 10 år skal have 40-60 gram fuldkorn om dagen. Det svarer faktisk bare til en fuldkornsrig morgenmad – fx havregryn eller et andet morgenmadsprodukt, der bærer det orange fuldkornslogo. Og en skive rugbrød eller to til frokost.

Pift madpakken op med en lys fuldkornsbolle

Efterhånden er der så mange fuldkornsprodukter på markedet, at rugbrødet i madpakken kan varieres med de lysere fuldkornsboller. Fuldkornsbollerne er et rigtigt godt alternativ til rugbrødet – og gør ikke dit barns madpakke usund. Der er dog ingen tvivl om, at rugbrød og havregryn stadig er rigtig gode kilder til fuldkorn – og til en sund morgenmad og frokost.

Annonce (læs videre nedenfor)

Lyst brød kan da ikke være fuldkorn…

Lyst brød kan faktisk sagtens være lavet af fuldkorn. Fuldkorn betyder blot, at hele kornet er brugt. Også skaldelene, hvor mange af vitaminerne, mineralerne og fibrene findes. Og brødet kan være bagt af fuldkornsmel. Det er ikke nødvendigvis til at se, fordi det er malet til fuldkornsmel. Det samme gælder derfor for hele kerner. Når kernerne er malet til mel, er der ikke nødvendigvis hele kerner i brødet. Men derfor er brødet stadig fuldkornsbrød. Når bare hele kornet er malet med.

Opskrifter på fuldkorn til små guldkorn(https://www.fuldkorn.dk/hvad_er_fuldkorn/fuldkorn_til_smaa_guldkorn/ )

Find mere information om fuldkorn på www.fuldkorn.dk

Læs mere om sund mad til små børn på Alt om børn

Læs mere om FULDKORN

Sidst opdateret: 20.09.2010

Annonce