Annonce

Beregn dit BMI


Af Arne Astrup, professor dr.med og Carl Brandt, læge

Mange mennesker tror, at de er overvægtige uden nødvendigvis at være det. Man kan godt være bedre polstret end reklamemodellerne uden at være overvægtig.

Faktisk skal man helst have lidt fedt på kroppen:

  • 10-18 procent af en mands kropsvægt skal helst være fedt
  • Mens 18-25 procent af en kvindes kropsvægt bør være fedt.

Kroppen har brug for det. En måde at finde ud af, om man er overvægtig, er den såkaldte BMI-test. Det er en test, der udregner et tal, som fortæller noget om forholdet mellem din vægt og højde.

Bemærk, at BMI-tallet ikke kan bruges for body-buildere, da deres muskelmasse snyder, ligesom mennesker med kraftig knoglebygning, kan have et BMI-tal der højere 25, uden at være overvægtige


Indtast din vægt i kilo:
Indtast din højde i centimeter:


Dit BMI-tal er:Naturligvis er mennesker forskelligt bygget - derfor er der også en vis margin, som dit tal kan ligge indenfor. Men hvis dit tal er over 25-27 , bør du gøre noget ved din vægt, så den ikke hævner sig på dit helbred. 

Overvægt kan blandt andet udløse diabetes, hjertelidelser, kræft og for højt blodtryk. Hvis dit BMI er over 30, skal du i særlig grad gøre noget.

Hvis dit BMI er over 25 kan du teste mere grundigt om du bør gøre noget ved din vægt.

Hvis dit BMI under 18,5 betegnes det derimod som undervægt. Er tallet under 16, betegnes det ifølge Verdenssundhedsorganisationen som alvorlig undervægt.

  • HUSK:  

    Du kan få BMI-tallet ned uden hverken at pine dig selv eller sulte Læs mere om hvordan du taber dig på en sund måde.
  • TIP:  

    Du kan eventuelt sidde og lege lidt med test-feltet herover for at finde ud af, hvor meget din vægt skal ned, før dit BMI-tal bliver tilfredsstillende.
  • Beregn også, om du er den farlige æble-type eller den mindre skadelige pæretype