Annonce

BMI


Opdateret af Christine Foss Henriksen, cand.scient. i humanfysiologi.

Sådan udregner du BMI

BMI = vægt i kilo / (højde × højde i meter)

Beregn dit BMI

Hvad er BMI?

BMI står for Body Mass Index og er en måde at finde ud af, om man er overvægtig eller undervægtig. BMI-testen udregner et tal, som fortæller noget om forholdet mellem din vægt og højde.

Bemærk, at BMI-tallet er en indikator og ikke kan bruges af for eksempel body-buildere, da deres muskelmasse giver dem højere vægt uden at de dermed er overvægtige, ligesom mennesker med kraftig kropsbygning kan have et BMI-tal der højere end 25, uden at være overvægtige.

  • Under 18,5: Undervægtig
  • 18,5-25: Normalvægtig
  • 25-30: Overvægtig
  • Over 30: Svært overvægtig

Naturligvis er mennesker forskelligt bygget - derfor er der også en vis margin, som dit tal kan ligge indenfor.

Overvægtig: Hvis dit BMI er over 25 kan du teste mere grundigt om du bør gøre noget ved din vægt.

Undervægtig: Hvis dit BMI under 18,5 betegnes det derimod som undervægt. Er tallet under 16, betegnes det ifølge Verdenssundhedsorganisationen som alvorlig undervægt.

HUSK: Du kan få BMI-tallet ned uden hverken at pine dig selv eller sulte. Læs mere om hvordan du taber dig på en sund måde.

TIP: Du kan eventuelt sidde og lege lidt med test-feltet herover for at finde ud af, hvor meget din vægt skal ned, før dit BMI-tal bliver tilfredsstillende.

Beregn også, om du er den farlige æble-type eller den mindre skadelige pæretypeOriginal tekst af Arne Astrup, professor dr.med og Carl Brandt, læge

Sidst opdateret: 28.03.2023