Kære Netdoktor
Jeg har i mange år haft problemer med både kraftig migræne og min fordøjelse.
Jeg har ikke spist gluten i flere år, da jeg bliver meget oppustet og får forstoppelse. Jeg har også i perioder forsøgt at undgå laktose, men jeg oplever stadig, at selvom jeg undgår både gluten og laktose, så får jeg et migræne-anfald ca. en gang om måneden, hvor jeg får hvad man kan kalde en omgang Roskildesyge, med både diarre og opkast i et døgn kombineret med voldsom hovedpine og lys/lyd følsomhed. Jeg bliver svimmel, voldsom træt, får kvalme og min mave bliver ekstremt oppustet (tiltagende i dagene op til anfaldet).
Det føles som om en slags forgiftning, hvor kroppen kommer af med alt for blive nulstillet.
Jeg har efter en kiggestundersøgelse fået af vide, at jeg har irritabel tyktarm, og kunne have gavn af low FODMAP diæten. Det er forsøgt og hjælper på fordøjelsen, men ikke på migræneanfaldene. Det er stadig som der sker en ophobning af affaldsstoffer i min krop, som kulminerer i migræne.
Jeg har læst en del om utæt tarm, som måske kunne være et bud? Desværre kan jeg ikke rigtig blive klog på, hvordan man behandler utæt tarm, hvilke kosttilskud man skal tage og hvilke fødevarer man skal undgå for at rette op på sin tarmflora.
Jeg håber I kan hjælpe, måske i endda kunne henvise til læge, som ved noget om sammenhængen mellem tarmflora og migræne?
Venlig hilsen
En spørger