Kære Netdoktor
Jeg har et problem, jeg har døjet med i hvert fald 4-5 dage om ugen i 2 år, og lidt mindre i yderligere 3 år. Jeg har ikke opsøgt min læge, måske mest pga det gammelkendte ord tabu. Det drejer sig om min afføring. Stort set hver dag, når vi har spist aftensmad (og det er kun efter aftensmad/varm mad), går der max 10 minutter, så skal jeg besøge toilettet. Den snigende fornemmelse af, at man skal på toilet kommer, andre gange kommer den pludseligt, og så skal man bare af sted. Jeg kan så bruge mellem et kvarter og en halv time på toilet, hvor afføringen mange gange kommer som en meget tynd (nærmest vandagtigt), så kan jeg sidde 3-5 min uden der sker noget, og så kommer det igen.
Når jeg endelig efter 15-30 min er færdig med mit forehavende, har jeg ligesom en kvalmende fornemmelse og føler måske egentlig ikke, jeg er færdig! De restende 4-5 timer efter mit første toiletbesøg efter aftensmaden kan jeg nå at være på toilettet yderligere 2-3 gange! Hvilket jeg også finder mærkeligt. Her har afføringen som regel igen samme konsistens som efter maden. Nogle gange kommer der enormt meget igen, andre gange næsten ingenting. Men følelsen og den kvalmende fornemmelse er der alligevel. (Jeg har dog aldrig opkast).
I dagtimerne før aftensmaden har jeg som regel ganske almindelig afføring 1 gang. Jeg har selv set, om jeg kunne finde en sammenhæng i kosten. Det kan komme efter, hvad jeg kan se, enhver form for varm mad. Mine madvaner er - synes jeg selv - temmelig varierede (dog med undtagelse, at jeg ikke er så god til det med mælk). Morgen og i dagtimerne består min kost af om morgenen: (kl 7) Måske en basse fra bageren samt en banan. Om formiddagen: (Kl 9) 1 æble/banan, 1-2 krydderboller. Middagsmad (kl 12): 2 stykker rugbrød med almindeligt pålæg, 1 hårdkogt æg, gulerod og lidt andre småting (måske et par cherrytomater/et lille stykke stegt kalkunkød e.lign). Disse måltider ligner nogenlunde altid hinanden. Aftensmaden (ca kl 18-19) er meget varieret, nogle gange hjemmelavede pastaretter, og ellers bare ganske almindelig mad (Kød, kartofler, sovs osv) med masser af forskellige typer grøntsager (kogte såvel som ukogte). Jeg bruger i madlavning og på brød generelt så lidt smør/fedt som muligt og steger i olie eller uden noget. Jeg håber, jeg har givet nogle oplysninger, der kan hjælpe Jer til måske at kunne give et svar. Håber og ser frem til et svar fra Jer, da det efterhånden er blevet et belastende problem både for og min kæreste, da jeg bruger halvdelen af aftenen på kummen.
Med venlig hilsen en spørger