Hej Netdoktor.
Jeg har døjet med syredannelse i spiserøret igennem mange år, og har samtidig haft problemer i selve mavesækken med bl.a mavesår og generelt bare mavesyre. Har fået lavet gastroskopi 3 gange i mit liv, hvor jeg efterfølgende er blevet behandlet med mavesyrehæmmer. Den seneste undersøgelse ligger ca. 1 år tilbage, og her blev det efter en 3 ugers kur konstateret at mit mavesyreproblem er blevet "kronisk", eftersom problemerne kun midlertidigt mindskes og ikke forsvinder ved behandling.
Samtidig har jeg de seneste 2 år haft synkebesvær af og til - ikke hele tiden og ikke ved alle typer med. Men engang i mellem og ved specifikke fødevarer (f.eks gulerødder og ris).
Jeg må så kæmpe i flere minutter for at få maden igennem eller til sidst kaste op.
Mit spørgsmål går nu på: Forstadiet til kræft i spiserøret er ofte synkebesvær. Men hvor bekymret skal jeg være ? jeg ved godt det typisk rammer efter 60 år. Og hvor ofte skal jeg få taget gastroskopi, for at se om der er en negativ udvikling (fik som sagt den seneste for 1 år siden).
Og slutteligt - hvad kan i evt. anbefale at gøre ift, at blive mere "smidig" i bunden af mavesækken, så jeg bedre kan synke - er der andet end medicin der kan hjælpe ?
Mvh.
Bekymret 48 årig.