Annonce

Medicin mod astma

Medicin mod astma

Her kan du læse om de forskellige typer medicin, der bruges i behandlingen af astma . Medicinen kan enten være forebyggende eller bruges i forbindelse med et anfald. Fælles for medicintyperne er, at de oftest tages via et indsugningsapparat. På den måde bliver lægemidlet suget direkte ned i luftvejene, hvor det skal virke, hvilket nedsætter risikoen for bivirkninger.

Forebyggende medicin

Forebyggende astmamedicin er primært rettet mod den betændelseslignende tilstand, der opstår i luftvejene ved astma. Den forebyggende behandling gør, at betændelsen bliver dæmpet eller forhindret i at udvikle sig. Læs om forebyggende medicin her.

Anfaldsmedicin

Under et astmaanfald er det vigtigt straks at få udvidet luftvejene, så vejrtrækningen lettes. Det gør man lettest med anfaldsmedicin, der direkte påvirker luftvejenes evne til at udvide sig. Læs om anfaldsmedicin her.

Kombinationsmedicin

Nogle kan have glæde af indsugningsapparater, hvor to lægemiddelstoffer er kombineret. Kombinationen gør, at der skal inhaleres færre gange dagligt, samt at de to lægemiddelstoffer kan fremme hinandens effekt. Læs om kombinationsmedicin her.

Sidst opdateret: 12.01.2009

Seneste brevkassesvar om Overordnet

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce