Annonce

Slank rekord: Danmark har flest normalvægtige

Danskerne er det folkefærd i EU, som har flest normalvægtige voksne. Det viser ny undersøgelse, som dog også fastslår, at overvægt stadigvæk er et stort problem.

En stor undersøgelse blandt 26 europæiske lande har vist, at Danmark er det EU-land med den højeste andel af normalvægtige voksne. I undersøgelsen deltog 180.000 personer over 15 år, og Danmark topper listen med 51 procent normalvægtige. Dermed slår Danmark lige akkurat Østrig, Luxembourg og Frankrig, som alle deler andenpladsen med 50 procent. Til sammenligning er gennemsnittet i hele EU 46 procent normalvægtige. Bag undersøgelsen står EU's statistikkontor Eurostat.

Overvægt er stadig et problem

Det er dog ikke ensbetydende med, at overvægt ikke stadigvæk er et stort problem i Danmark. Blandt resten af den danske befolkning er 32 procent overvægtige og 14 procent svært overvægtige, og har dermed forhøjet risiko for at udvikle type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og visse kræftformer.

De resterende 3 procent af danskerne er undervægtige.

Læs mere her: Hvad kan man gøre ved overvægt?

BMI som målestok

I undersøgelsen defineres man som normalvægtig, når man har et BMI (Body Mass Index) mellem 18,5 og 24,9. BMI fortæller noget om forholdet mellem kropsvægt og højde, og giver for de flestes vedkommende et godt billede af, om man har en sund kropsvægt.

Beregn dit BMI

BMI skal dog tages med et gran salt hvis man har en stor muskelmasse og lav fedtprocent, da den høje kropsvægt vil give et højt BMI. Omvendt kan personer med normalt BMI godt have så høj fedtmasse, at det har konsekvenser for helbredet.

Læs mere her: Hvad vil det sige at være tyndfed?

Få flere nyheder om sundhed her


Kilde: Statens Institut for Folkesundhed

Sidst opdateret: 23.11.2016

Annonce