Annonce

Kaffe beskytter dig mod leversygdom

Danskerne er generelt et kaffeglad folkefærd, og hører du til blandt dem, der elsker at starte dagen med en kop friskbrygget kaffe, så bør du måske tage en ekstra stor tår.

Et forskningsstudium fra Southampton University viser nemlig, at to kopper kaffe om dagen reducerer risikoen for skrumpelever med op til 43 procent.

Drik kaffe og pas på din lever

Forskerne analyserede data fra hele ni tidligere studier af 430.000 personer. 1.990 af forsøgspersonerne havde skrumpelever, og i hele otte af de ni studier fandt forskerne en klar sammenhæng mellem indtagelsen af to kopper kaffe hver dag og en lavere sandsynlighed for at blive ramt af sygdommen.

Forskningsstudiet viste desuden, at risikoen for skrumpelever falder, jo mere kaffe du indtager.

Således mindskes risikoen for skrumpelever med 57 procent, hvis du drikker tre kopper kaffe, mens fire kopper kaffe nedsætter risikoen med 65 procent.

Læs også: Hvordan føles skrumpelever?

Drik kaffe med måde

Da det endnu er uvist, præcis hvorfor kaffe kan nedsætte risikoen for skrumpelever så effektivt, fraråder forskerne dog, at man begynder at drikke store mængder kaffe dagligt blot for helbredets skyld.

Dette underbygges desuden af et studie fra 2013, som blandt andet viste, at hvis du drikker mere end fem kopper kaffe dagligt, øger du risikoen for at få hjerteproblemer, diabetes og ophobet fedt omkring dine organer.

Kilde: Læs mere om undersøgelsen på The Telegraph

Sidst opdateret: 29.02.2016

Annonce