Annonce

Ny kampagne med fokus på knogleskørhed

Mange danskere lider af knogleskørhed uden at vide det, og derfor søsætter Netdoktor og Osteoporoseforeningen i dag en ny kampagne, der kaster lys på sygdommen.

Knogleskørhed rammer hver 3. kvinde og hver 8. mand i løbet af livet. Helt op mod 400.000 danskere går dog i uvidenhed om, at de er ramt af sygdommen, og det ødelægger deres muligheder for at forebygge alvorlige brud på knoglerne. Knogleskørhed er da en af vor tids største og mest skjulte folkesygdomme.

Netdoktor og Osteoporoseforeningen lancerer derfor nu en oplysningskampagne om knogleskørhed, hvis omdrejningspunkt er www.knogleskørhed-info.dk.

Knogleskørhed bliver ofte ikke opdaget

– Knogleskørhed er en livsstilssygdom. Du kan forebygge den. Men det kræver oplysning. Derfor går vi nu selv ud med en kampagne, så vi finder flere patienter, inden de får deres første – eller næste – brud, siger Ulla Knappe, formand for Osteoporoseforeningen.

Det bliver bakket op af Bente Langdahl, professor, dr.med. og overlæge på Endokrinologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, der fortæller, at knogleskørhed ofte ikke bliver diagnosticeret selv efter et knoglebrud:

– Hr. og fru Jensen opfatter generelt knoglebrud som uheld og ikke som resultat af underliggende sygdom.

Derfor er kampagnens formål at gøre opmærksom på tegnene på knogleskørhed og de faktorer, der øger risikoen for sygdommen.

Test din viden om knogleskørhed

www.knogleskørhed-info.dk kan man blive klogere på knogleskørhed og teste sin viden. Netdoktor har nemlig skræddersyet viden til forskellige behov, hvad enten man selv har knogleskørhed, er i risikogruppen, pårørende eller fagperson.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: www.knogleskørhed-info.dk.

Sidst opdateret: 05.04.2018

Annonce